Подробен устройствен план за дострояване на буна Минерален басейн“ в

...
Подробен устройствен план за дострояване на буна Минерален басейн“ в
Коментари Харесай

Съветниците одобриха ПУП-а за дострояване на буна Минерален басейн

 Подробен организационен проект за дострояване на буна " Минерален басейн “ в к.к. " Св. Св. Константин и Елена “ утвърдиха през днешния ден на съвещанието на Общински съвет – Варна. Решението се отнася за обект " Морска част за дострояване на буна, крило север " Голям плаж “ и крило юг " Малък плаж “ в курорта.  

Дострояването е належащо поради открити компрометирани места и неналичия в защитната бронировка при върха на буната. С приемането на проекта се дава зелена светлина на дейностите по брегоукрепване и брегозащита, които да предпазят бреговата част от ерозионни процеси. Към момента на буната е построен заустващ канал, който води повърхностни води от минаващото наоколо дере. Участъкът, в който ще се осъществя плана заема крайбрежна брегова линия с дължина към 660 м и широчина към 250 м, като в най-широката си част навлиза в морето на ширина 206 м. Първият стадий на осъществяване на буната обгръща нейната централна част с обща дължина 117,6 м. Освен доизграждане проектът планува буната да се свърже и с двете спомагателни крила – северно " Голям плаж “ и южно " Малък плаж “ в курорта.

Одобрен бе и Подробен организационен проект за Градска болница и проект за улична регулация. По думите на арх. Виктор Бузев проектът включва улична регулация на права от 35 метра и постройка до 7 етажа с  прилежащи към нея магазини и гаражи. Планът се отнася до два поземлени парцела, обединени в един имот, намиращ се зад Градска болница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР