Подробен отчет на бюджета за 2017 година на Община Благоевград

...
Подробен отчет на бюджета за 2017 година на Община Благоевград
Коментари Харесай

Направиха подробен отчет на бюджета на Благоевград за 2017 година

Подробен доклад на бюджета за 2017 година на Община Благоевград бе изработен през днешния ден пред представители на институции и жители, в зала № 5 на административната постройка. Заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков и специалисти рапортуваха в най-малки елементи осъществяването на Инвестиционната стратегия на Община Благоевград за 2017 година. Също по този начин усвоените средства по Оперативни стратегии за финансови разноски и осъществяване на финансовата стратегия, както и доклада за осъществяване на разходната част на бюджета.

По време на общественото разискване стана ясно, че общият размер на доклада за 2017 година е 57 501 931 лв., включително локални действия – 25 596 656 лв. и държавни –  31 905 275 лв.. Размерът на дълга, като съответствие с плануваните доходи и изравнителна дотация, е едвам 8,4% при 48,08% приблизително за страната за 2017 година, което демонстрира 6 пъти по-слаба задлъжнялост по отношение на общините на национално равнище. Традиционно, Общината завърши 2017 година без отговорности. За страната просрочените отговорности по общинските бюджети са 5,58%. Анализ демонстрира, че събираемостта на налога върху недвижимите имоти за 2017 година е 75,10%, с близо 2% повече от междинното за страната 72,30%. Повишаването  събираемостта на приходите от налог върху недвижимите парцели е вследствие на подхванатите от  Община Благоевград  дейности по наложително събиране. Резултатите произтичат и от  индивидуалната и дейната работа на чиновниците с жителите и компаниите, които имат насъбрани отговорности, посредством договореност за разсрочено заплащане, както и въведените и разширени  онлайн услуги,  които предлага Общината. Спрямо миналата година този индикатор се е нараснал с 2,5%.

По време на общественото разискване бяха презентирани резултатите от дейностите по основни планове на Община Благоевград, построените обекти през предходната година, осъществените СМР действия, както и постъпките за възстановяване на изискванията в обществената сфера. 

Подробният доклад на Бюджет 2017 е поместен на страницата на Община Благоевград www.blgmun.com в раздел Икономика. Той ще бъде подложен на гласоподаване на съвещание на общински съвет в края на месеца. До тогава жители и представители на институции могат да дават своите отзиви и оферти, като ги входират в " Деловодство “ на Община Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР