Подредете списъка си със задачи. Един от най-противоречивите, но ефективни методи

...
Подредете списъка си със задачи.
Един от най-противоречивите, но ефективни методи
Коментари Харесай

Как да работите ефективно – част 1

Подредете листата си със задания.

Един от най-противоречивите, само че ефикасни способи за възстановяване на продуктивността е да включите единствено стеснен брой задания във вашия лист.

Изберете от една до три от най-важните. Те включват огромните и сложни задания, които би трябвало да се свършат през днешния ден. Ако не ги следвате, ще би трябвало да останете след работно време или да пропуснете обяда.

Направете най-важните неща първо, още от сутринта, до момента в който сте у дома или когато преди малко сте пристигнали на работа. Ако ги отложите, ще бъдете заети и няма да имате задоволително време за тях. Останалата част от листата може да бъде запълнена с по-малко предпочитани задания. Още един съвет: направете листата със задания за на следващия ден от вечерта. Много постоянно, преди да си легнете, лежите в леглото и мислите за това, което би трябвало да извършите на следващия ден – по тази причина ви е мъчно да заспите. Когато извършите листата авансово, тогава ще ви е по-лесно да се отпуснете и да заспите. И на идващия ден няма да губите време и незабавно ще започнете първото най-важно дело.

Оценявайте резултатите си, а не времето.

Много хора прекарват часове в работа, с цел да схванат по-късно, че не са постигнали огромен прогрес. Ето за какво хората търсят способи да създадат повече за малко време. Един метод е, че би трябвало да измененията методите за оценка на продуктивността.

Например, в случай че работите по огромен план, пробвайте се да го изпълнявате на етапи. Благодарение на този набор от по-малки задания, ще можете  всеки ден да проверявате вашия прогрес в осъществяването на огромния план, даже в случай че цялостното довеждане докрай на работата ще отнеме няколко дни работа по него.

Друг метод, по който можете да измерите достиженията си в границите на един ден, е да съставите лист на завършените каузи. Много компании употребяват тези описи, с цел да знаят какво е направил всеки чиновник за един ден.

Когато започнете да създавате описи с завършените задания в един ден, ще бъдете сюрпризирани какъв брой мотивация ще имате. Обърнете внимание на резултата, а не на времето, вложено в работа и несъмнено ще станете по-продуктивни.

 Изработете си привички, които ще ви оказват помощ да започнете работа.

Обикновено заран, когато не знаете какво да извършите първо, отлагате и губите време. За да разрешите този проблем, потърсете всекидневен табиет, който ще поправя мозъка и тялото и ще ги вкара в работен режим. Трябва да бъде нещо просто, като пътешестване до работата или чаша кафе. Налейте си кафе и проверете обичаните си уеб сайтове. Веднага откакто приключите с кафето към този момент имате вътрешен сигнал: време е да се работи.

Има и други способи да се настроите да работите: изключете телефона, направете гимнастика или закусете. Можете даже да създадете специфичен плейлист, който да се възпроизвежда и да ви сътвори положително въодушевление.

Отбележете моментите, когато губите време.

Първата стъпка към продуктивността е да започнете да забелязвате                                                                          моментите, когато губите времето си. Може да забележите, че губите време за неща като да вземем за пример избора на облекла – това е нещо, което можехте да извършите през вчерашния ден вечер.

Гледайте по какъв начин прекарвате работния си ден и търсите модели. Може би прекомерно постоянно и по доста се задържате в обществените мрежи. Или от двуминутен настоятелен диалог вие го удължавате до десетминутен.

Изработете си привички, които ще ви оказват помощ да спрете да работите.

Звучи необичайно, само че е значимо нещо. Някои хора считат, че е мъчно да стартират да работят, а някои – да спрат да работят. Много е елементарно да работите още час или да седите пред компютъра до полунощ. Но това са неприятни привички, тъй като поради тях започваме да отлагаме най-важните неща.

Има няколко метода, когато се приберете у дома, да отклоните мозъка си от работата:

Престанете да работите, до момента в който тя върви добре.

Ако сте спрели в средата на работата – това е супер. Знаете какво сте създали, знаете какво ще извършите по-нататък и с наслада ще продължите да работите.

Определете ясно време за довеждане докрай.

Твърдите периоди постановат ясно да се даде приоритет. Друг плюс – по тази причина ще имате повече мотивация да решите на първо място най-важните неща. Крайният период оказва помощ да се „ съберем ”. За да ограничите работното си време, пробвайте да работите с преносим компютър без обвързвано зарядно устройство. Ще можете да работите единствено до момента в който батерията се изтощи. Това е много добър метод да се оправите по-бързо.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР