Подреден град се постига не със стихийни действия в кампания,

...
Подреден град се постига не със стихийни действия в кампания,
Коментари Харесай

Николай Шушков: Подреден град се постига не със стихийни действия в кампания, а с усилена работа всеки ден

Подреден град се реализира не със стихийни дейности в акция, а с усилена работа всеки ден. За това бе категоричен Николай Шушков  Николай Шушков „ Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града “.   С това обръщение, самостоятелен претендент за кмет на Благоевград с номер 74 в бюлетината, подсилен от Българска социалистическа партия и Левицата.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 309
„ Това ли заслужава родния ми град? Как стигнахме до тук? Защо от град за образец, се превърнахме в град в крах? “ Това са ми мислите. Защото и аз като всички ходя по разрушени тротоари, карам по улици, осеяни с дупки и задръстени от паркирани коли. Виждам от ден на ден майки с детските колички на пътното платно. Озъртам се при честите ми срещи с бездомни кучета. Вечер градът е мрачен, има осветяване единствено по централните улици и то е едва. Сега виждам, че през ден актуалният кмет поства във " Facebook " няколко сменени пейки или десетина светещи крушки по стълбовете. Искам да му кажа обаче: това не ти е за похвала! Това ти е ежедневното обвързване! И е необяснимо и непростимо, че не го вършиш! В последните години община Благоевград е неприятен собственик. Не се вършат поправки, маркировката е некачествена, не се управлява работата на компаниите, спечелили публичните поръчки. Това са все образци за корупционни практики и за  източване на  публичен запас ", разяснява още той. 



Като основно значимо за развиването на Благоевград той уточни основаването на нов градоустройствен проект. Шушков даде обещание, че стане ли кмет, ще започва този развой неотложно. " Това ще ни даде опция да съблюдаваме доста по- прецизно строителните правила и да ограничим доста престрояването на града. Ще направя доста по-прозрачни публичните поръчки и ще изисквам прецизен надзор за първокласен ремонт на уличната мрежа в града и селата. Постоянно ще ме виждате на обектите – ще проследявам персонално целия развой – от разкопаването и промяната на тръбите до полагането на асфалта и маркировката. Ремонтите в един град по нищо не се разграничават от ремонта у дома. Както си гоните дилемите и си контролирате майсторите вкъщи, същото би трябвало да го прави и кметът на града. Ще засиля и видеонаблюдението в парковете и градинките- когато те се облагородят, би трябвало да се вземат и ограничения против вандализма ", уточни Николай Шушков  Николай Шушков „ Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града “.   С това обръщение. 





Един от главните проблеми, които благоевградчани са сложили пред него по време на срещите им по време на акцията е неналичието тук-там за паркиране в града. " Трябва да се спре безразборното издаване на разрешителни за градеж без обезпечени нужния брой парко места. Ще направя разбор на функционалностите на общинското сдружение „ Паркинги и гаражи “ и ще приложа ограничения за ефикасното му ръководство. Ще натрапвам непоколебим надзор по спазването на наредбата за реда и изискванията за престой и паркиране на ППС на територията на общината. Ще съсредоточа старания в решение на казуса с паркирането пред Поликлиниката,  болница „ Пулс “ и МБАЛ. Що се отнася до кварталите, наемам се на входа и изхода на Благоевград да се изградят няколко огромни буферни паркинги и хората, оставили колите си там: да бъдат обслужвани с безвъзмездна автобусна линия. Разбира се, би трябвало да се направи и разбор на съществуващата общинската транспортната скица за по-добра съгласуваност на градския превоз за по-голямо улеснение на хората. Трябва да стартира и построяването на надлез над  ж.п. лиинята към кв. „ Грамада “, тъй като това ще отпуши трафика там. Разбира се, не не помня и инвестицията в екологичен превоз – построяването на нови велоалеи по европейски стандарт, безвредни за пешеходците и автомобилния превоз. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР