Подразделения от две бригади на морската пехота на Украйна, се

...
Подразделения от две бригади на морската пехота на Украйна, се
Коментари Харесай

ISW: Украински морски пехотинци пробиха руската отбрана и заеха позиции на левия бряг на Днипро

Подразделения от две бригади на морската пехота на Украйна, се минали на левия бряг на река Днипро (Днепър) в Херсонска област и са заели позиции там. Това е станало към 17-18 октомври, съгласно разбор на американския Институт за проучване на войната ISW.

На вчерашни фрагменти от геолокация се вижда, че украинските бойци са напреднали северно от Песчанивка (на 14 км източно от Херсон и на 3 км от река Днипро) и при Пойма (на 11 км източно от Херсон и на 4 км от река Днипро). Това се споделя в отчет на института, представен от Униан

Според съветски медии, две щурмови групи на Въоръжените сили на Украйна са се позиционирали на източния бряг на Днипро, като са раздрали защитата на окупационните войски, като „ краткотрайно “ са открили надзор върху цялата Пойма. Към 18 октомври под контрола на съветските военни е единствено южната част на Песчанивка.

В новия отчет на ISW се отбелязва, че съветското военно управление е обезпокоеното за способността на неговите войски да устоят на евентуална украинска настъпателна интервенция с форсиране на Днипро. Това е обвързвано със положението на съветската формация на левия бряг – през последните месеци огромна част от елитните подразделения на окупаторите бяха пренасочени от херсонското направление към Запорожка област, където ВСУ раздраха съветската защита и напредват към стратегически значимия град Токмак.

В средите на съветските военни репортери пораства безпокойството, че интервенцията на ВСУ на левия бряг може да е част от по-мащабен проект. Според тях Украйна желае да " разшири плацдарма си " за по-голямо нахлуване.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР