Подразделението на Microsoft Security Response Center обяви старта на нова

...
Подразделението на Microsoft Security Response Center обяви старта на нова
Коментари Харесай

Microsoft плаща до $250 хил. за пробив в Windows

Подразделението на Microsoft Security Response Center разгласи старта на нова стратегия за разкриване на уязвими звена в сигурността на операционната система Windows. Целта е да се предотвратят бъдещи офанзиви с вируси от вида на WannaCry и Petya.

Новата стратегия е предопределена както за експерти, по този начин и за елементарни консуматори. Специалистите са единомислещи, че причина за многочислените офанзиви против компютри с Windows е слабата отбрана против вируси.

За задачата от Microsoft имат намерение да привлекат допустимо максимален брой специалисти в битката против пробивите в сигурността. Всеки, който открие такива недостатъци, ще може да изпрати сигнал, в който да уточни систематичната неточност.

Центърът за сигурност на софтуерния колос пък е нараснал сензитивно наградите за открити пробиви, с цел да се оправи с конкуренцията на черния пазар. Някои съпоставят този способ с методите, употребявани от Англия в битката с пиратството в Карибско море посредством наемане на корсари на работа към Короната.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР