Подразделението Moet Hennessy на LVMH обяви, че е придобило калифорнийския

...
Подразделението Moet Hennessy на LVMH обяви, че е придобило калифорнийския
Коментари Харесай

LVMH купи винен гигант от Калифорния

Подразделението Moet Hennessy на LVMH разгласи, че е придобило калифорнийския производител на виновност Joseph Phelps Vineyards - следващата договорка за разширение на алкохолния портфейл на френския колос в сферата първокласните артикули.

Сделката обезпечава на Moet един от най-известните производители на виновност в Калифорния, прочут с алените си трапезни виновност и първокласната си марка Insignia, и ускорява позициите й в Съединени американски щати, където е най-големият й пазар. Параметрите по договорката не са оповестени.

Председателят и основен изпълнителен шеф на Moet Hennessy Филип Шаус съобщи пред CNBC, че компанията търси огромни производители на вино по света, които имат същата отдаденост към качеството и предприемачеството, като LVMH.

Phelps, учредена през 1973 година от Джоузеф Фелпс, създава към 750 000 бутилки вино годишно и разполага с подобаващата композиция от марка, артикули и качеството, която да прибавим към портфейла на Moet Hennessy, споделя Шаус.

“Това е именито име и именита винарна,” добавя още той. “За нас е значимо, че придобиваме фамилен бизнес с завещание и е супер значимо да съхраним това завещание.”

Цената на дребно на бутилка алено вино от марката Insignia на Joseph Phepls е минимум 250 $, според от реколтата.

Сделката идва в интервал, в който Moet Hennessy, чиито голям брой марки включват Dom Perignon, Moet & Chandon, Hennessy, Cloudy Bay и Belvedere, продължава да уголемява портфейла си при скъпите виновност, алкохоли и шампанско, макар инфлацията и опасенията от криза.

Moet Hennessy разгласи 1.64 милиарда евро доходи за първото тримесечие, което е с 8% повече, спрямо 2021 година Според Шаус търсенето в Европа е “под пара” посредством частично на завръщането на туризма на Стария континент.

“Отчитаме голямо търсене в Европа, най-много в курортните градове и нощни заведения”, добавя Шаус.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР