Подрастващи от Видин доказаха, че има доброта и човечност сред

...
Подрастващи от Видин доказаха, че има доброта и човечност сред
Коментари Харесай

Деца от Видин намериха портмоне с 2000 лева и го занесоха в полицията

Подрастващи от Видин потвърдиха, че има добрина и човещина измежду младото потомство:

Ученици от Видин откриха портмоне с пари и незабавно го занесоха в полицията. Отворили го единствено с цел да схванат какво има. По сгънатите банкноти, които видели, преценят, че имало към 2000 лв., само че не са ги броили. В учебното заведение, в което учат, споделят, че се гордеят с постъпката им, съобщи Българска национална телевизия.

Денис, Мартин и Дейвид, които са възпитаници в професионалната гимназия по туризъм, видели портмонето, когато в огромното междучасие излезли да си купят закуска.

Денис Паскалев: „ На прибиране за учебно заведение, да се върнем за образователните часове, видяхме портмонето на една от стоянките на такситата, на едно паркомясто “.

Без съмнение отишли в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, близо до учебното заведение.

Дейвид Георгиев: „ Решихме да върнем портмонето, тъй като се поставихме на негово място… Ние не сме имали в никакъв случай доста и знам какво е да изгубиш…Човекът, може би парите са му трябвали за нещо значимо и ги е изгубил, щом са били толкоз доста в портмонето “.

От полицията намерили притежателя.

Денис Паскалев: „ Човекът желае да ни се отблагодари. Аз му споделих - няма потребност. Нищо кой знае какво не сме създали и той ни се отблагодари, нали. Това сме създали ".

В учебното заведение разбрали за случилото се, когато от детската педагогическа стая им позвънили с молба да извинят отсъствията на учениците, тъй като се наложило да се забавят за часа.

Евлогия Манджукова, шеф на Професионална гимназия по туризъм „ Михалаки Георгиев “: „ Постъпката им е извънредно доблестна и ние всички доста се гордеем с тях, тъй като това демонстрира първо, че в младежите има огромна вяра. Все отново не са толкоз негативни, както нормално обществото ги възприема “.

Може да им се има вяра, че във всяка сходна обстановка ще постъпват по този начин, споделя шефът.

Евлогия Манджукова, шеф на Професионална гимназия по туризъм „ Михалаки Георгиев “: „ Разбира се в учебно заведение се поставят изключителни старания, изключително техните специалности. Те са бъдещи фрагменти с материална отговорност и знаят доста добре какво е отношението към материалните полезности и по какъв начин човек би трябвало да се стреми да опазва тези неща ".

В гимназията са уверени, че момчетата, които учат готварство, в бъдеще ще са и положителни експерти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР