Подпомагането на небитовите крайни клиенти поради високите цени на електроенергията

...
Подпомагането на небитовите крайни клиенти поради високите цени на електроенергията
Коментари Харесай

Енерго-про ще отрази във фактурите за януари компенсацията за бизнес клиентите във Варна

Подпомагането на небитовите крайни клиенти заради високите цени на електрическата енергия продължава и през първото тримесечие на 2022 година Съгласно държавната стратегия ЕНЕРГО-ПРО стартира да отразява помощта в сметките за януари, които небитовите клиенти ще получат през месец февруари, оповестиха от за Moreto.net от компанията. Приспаднатите суми  ще бъдат за месеците декември и януари. Финансовото подкрепяне се прави посредством отплата на база на количествата дейна електрическа сила, върху която се начислява цена „ обвързване към обществото “.

Компенсации за Януари 2022 година

На отплата подлежат единствено обекти на клиенти, които за Януари 2022 година имат цена за електрическа сила по-голяма или равна на 185,59 лева. Тези клиенти ще бъдат обезщетени с размер на компенсацията от 141,21 лева./МВтч.

Компенсации за Декември 2021 година

На отплата подлежат единствено обекти на клиенти, които за Декември 2021 година имат цена за електрическа сила по-голяма или равна на 185,59 лева. Тези клиенти ще бъдат обезщетени с размер на компенсацията от 128,98 лева./МВтч.

В случай че в това време клиентът е сменил своя снабдител на електрическа енергия на свободния пазар, компенсацията ще бъде отразена във фактура от новия снабдител в предстоящ месец.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР