Подписката в подкрепа довършването на автомагистрала Струма през Кресненското дефиле,

...
Подписката в подкрепа довършването на автомагистрала Струма през Кресненското дефиле,
Коментари Харесай

Изпратиха подписката за завършване на АМ Струма през Кресненското дефиле до Урсула фон дер Лайен

Подписката в поддръжка довършването на автомагистрала „ Струма ” през Кресненското дефиле, зад която застанаха над 6000 от района на дефилето, е изпратена на 25 юли до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя е подписана от хора от обитаемоте места в района на Кресненското дефиле - градовете Кресна, Петрич и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево, Сушица, Струмяни, Ключ, Кърналово, Рупите, Дрангово, Беласица, Теча, Илинденци, Ген. Тодоров, Самуилово, Първомай и Михнево.

Организатори на подписката са Сдружение „ Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле “ и „ Българска асоциация на потърпевшите при произшествия “.

Местните хора поддържат утвърденото трасе на автомагистрала „ Струма “, което планува в посока София да бъде построено ново трасе отвън дефилето, а в посока Гърция да се употребява съществуващият път Е-79 след неговата рехабилитация, включваща всички уреди – мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

„ Хората от района не могат да чакат повече да бъде довършена автомагистралата, която трябваше да бъде подготвена преди повече от 15 години. На нас, хората, които всекидневно пътуваме през дефилето, с цел да стигнем до работа, до земите си, до родственици, до родното си място, през дейния летен сезон ни се постанова да чакаме в безкрайни тапи “ се споделя в писмото до фон дер Лайен.

Те също по този начин напомнят, че за последните 15 години в незавършената част на Автомагистрала Струма сред Кресна и Симитли са починали 74 индивида, а тежко ранените са над 400.

Цялата подписка, подписана от 6000 души, към този момент е входирана в Министерски съвет на Република България и в отрасловите министерства. Събирането на подписи продължава в Сандански, а към нея са поискали да се включат Банско, Разлог, Добринище и още обитаеми места от района, оповестяват уредниците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР