Подписка с искане за свикване на местен референдум е внесена

...
Подписка с искане за свикване на местен референдум е внесена
Коментари Харесай

“Възраждане” внесе подписка за още един референдум

Подписка с искане за привикване на локален референдум е импортирана в община Монтана от партия “Възраждане ”. Инициативата за нея е на локален Инициативен комитет, подсилен от структурата на „ Възраждане " в Монтана и народния представител и претендент за кмет на града от „ Възраждане " – Петър Петров, оповестиха от партията.

Вносителите упорстват хората в общината да се произнесат за капиталовите планове на огромна немска компания за създаване на плаващ фотоволтаичен парк на 10 000 декара в язовир „ Огоста " край Монтана, подкрепена както от предходното служебно държавно управление, по този начин и от кмета и общинския съвет в Монтана.

Искането за референдум е подкрепено с подписите на 7400 поданици на община Монтана, което значи, че по закон е наложително локалният референдум да се организира и жителите да се произнесат по въпроса „ за " или „ срещу " построяването на фотоволтаичен парк са, прибавят от партията.

От „ Възраждане " чакат референдумът да бъде плануван със идващите избори, които са локалните избори, планувани на 29.10.2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР