Подписка с искане за референдум за отделянето на село Белащица

...
Подписка с искане за референдум за отделянето на село Белащица
Коментари Харесай

Внесоха в ОбС „Родопи” искането за референдум за отделянето на Белащица

Подписка с искане за референдум за отделянето на село Белащица от Община „ Родопи “ към този момент е импортирана в Общинския съвет. Това удостовери ръководителят на локалния парламент Георги Цанков, който изрично се разгласи срещу това искане, като съобщи, че  няма да поддържа сходно решение. Цанков прикани и сътрудниците си, да последват образеца му. „ Ясно е, че казусът с кариерите в Белащица е невероятно да бъде позволен напълно на локално ниво и който обещае това, просто ще излъже “, съобщи Цанков и добави:
Прочетете още
„ Болно ми е от позицията на някои от жителите на Белащица, че за тях Община „ Родопи “ е мащеха – в противен случай, в много връзки те живеят по-добре от пловдивчани и го знаят. Не отхвърлям също, че казуса с кариерите в Белащица е главен и мъчителен. Нека обаче дружно да помислим за рационални и законни ограничения и решения, с изключение на да действаме напълно прочувствено и първосигнално. “

Според ръководителя на Общински съвет „ Родопи “ към този момент няколко мандата пловдивските кметове се заиграват с общините „ Родопи “ и „ Марица “, когато не могат да решат личните си проблеми. „ Това правеха и Славчо Атанасов, и Иван Тотев, прави го и в този момент настоящият кмет  Здравко Димитров. Никой не може да ме убеди, че град Пловдив има интерес да причисли Белащица и да налее в селото десетки милиони, камо ли да позволи казуса с кариерите. Някой помислил ли е по какъв начин ще се отпусне бюджет на това село, в случай че то попадне в пловдивския регион „ Южен “, в случай, че бюджетите на районните кметства в Пловдив са минимални “, разяснява Георги Цанков и попита:

„ Разумен човек може ли да има вяра, че управата на Пловдив ще построи в Белащица канализация, детска градина, учебно заведение, в случай, че не го е сторила и до през днешния ден в някои от своите квартали?! На последните избори актуалната градска администрация пристигна на власт с обещанието да  построи в града 12 нови детски градини през мандата си, и в този момент когато е към своя край какъв брой от тях са издигнати? Как да ни убеди някой, че  Белащица  изведнъж ще се трансформира в първокачествен приоритет? “

Според Съветник №1 е настъпил момента, отвън страстите жителите на общината дружно с администрацията да обсъдят какво действително може да се направи за Белащица, вместо да се работи обезверено, първо сигнално и под въздействието на популизъм, обслужващ частни ползи. „ Най-лесно ми е, в случай че бях популист, като дълготраен общински консултант и ръководител на Общински съвет да внеса предложение, с което да се не разрешава придвижването на камионите. Питам обаче, какво вършим и свършили ли сме въобще някаква работа, когато това решение бъде да вземем за пример върнато от регионалната администрация или когато един ден концесионерите осъдят общината за него? “, даде образец Георги Цанков.

Цанков напомни и позицията си, че гласът на хората ще се чува доста по-силно от страна на страната, в случай че да вземем за пример всички, които живеят в селото, се записват в него. „ Един министър в решенията и държанието си ще бъде доста по-прецизен, в случай че знае, че става дума да вземем за пример за 6 или 7 хиляди, а не за 2000 индивида. Ето едно елементарно нещо, което можем да свършим, вместо тъкмо в този момент да се разделяме “, добави ръководителят на локалния парламент на „ Родопи “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР