Подписани са договори между Община Свищов и председателите на 18

...
Подписани са договори между Община Свищов и председателите на 18
Коментари Харесай

Санират още 18 блока в Свищов

Подписани са контракти сред Община Свищов и ръководителите на 18 сдружения на притежателите за възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройките, които сдруженията съставляват. До момента са санирани 9 блока в крайдунавския град.

В поканите за срещата, представителите на сдруженията са известени, че заявките им за интерес и финансова помощ са утвърдени за осъществяване на план „ Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания “. На извършената среща шефът на дирекция «АПИОУПЕВ» Стоян Парашкевов изясни, че следва обявявянето на публичните поръчки за реализатори, след което и реализирането на дейностите по плана, който при номрални условия би трябвало завърши през актуалната 2018 година.

Финансовите средства, в размер на 2 795 756.48 лева, с които общината ще осъществя плана, са по Оперативна стратегия “Региони в напредък “ 2014-2020 година, Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, Инвестиционен приоритет „ Енергийна успеваемост в административни и жилищни здания “. Община Свищов е измежду първенците в страната, по асимилиране на средства за осъществяване на Интегрирания си проект за градско развиване и възобновяване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР