Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС.

...
Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС.
Коментари Харесай

Демерджиев предлага по-големи наказания за трафика на мигранти


Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в Народно събрание. Те съдържат план за закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, касаещи частта за трафика на незаконни мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказванията, спомагателни ограничения, конфискуване на имущество и санкции в огромни размери. Целта му е Министерство на вътрешните работи да бъде подкрепено в битката против тези прояви, да се защитят нашите чиновници дейно. Това съобщи служебният министър на външните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година на брифинг пред медиите.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 807
„ Анализът ни сочи, че главната причина за това са ниските санкции за този тип престъпност и това, че не са криминализирани всички действия, свързани с този тип трафик “, добави той.

Той се обърна към прокуратурата и правосъдната власт: „ Начинът на метод към тези действия не подхожда на публичната им заплаха. От завършили 2485 каузи през 2021-2022 година единствено по 158 по тях има наложени ефикасни санкции. Приключили са 1442 от тях със съглашения. Условно отнемане от независимост и санкции по другите. “

Според него лицата, които Министерство на вътрешните работи стопира и задържа, след ден-два още веднъж са на пътищата и товарят нови мигранти, като е безапелационен, че това не може да продължава.

„ Прочетената присъда на индивида, наел рейса, който се заби в патрулка в Бургас. Не мога да приема, че условна присъда може да получи човек, директно виновен за гибелта на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи. Народно събрание има трима някогашни вътрешни министри, разгадавам на поддръжка “, сподели още той.

Хвърлените оставки на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и заместникът му Демерджиев разяснява с думите: „ Оставката на основният секретар придвижих до президентството, защото президентът е способен да я прегледа. Към материалите сме приложили всички данни за този случай, приключил по този тежък за нас метод, тъй че те ще са на вниманието на президента и той ще се произнесе по тях напълно скоро. Проведох среща с основния секретар, срещнах се с всички материали, касаещи активността му от встъпването му в служба, ще взема решение и ще афишира по-късно какво е то. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР