Подозрителен обект е забелязан от хеликоптерите, които издирват изчезналия преди

...
Подозрителен обект е забелязан от хеликоптерите, които издирват изчезналия преди
Коментари Харесай

Видян е ”подозрителен обект” при издирването на Боян Петров

”Подозрителен обект ” е видян от хеликоптерите, които търсят изчезналия преди дни под връх Шиша Пангма планинар Боян Петров. Това съобщи пред " Дарик радио " Йодеш Санкота от компанията " Симрик Еър ", която прави въздушната интервенция. Екипите по въздуха обаче не са съумели да спуснат хора с въжета - още веднъж поради мощния вятър. Така няма изясненост какво тъкмо са забелязали.

Спасителите от вертолетите, изхвърчали предходната нощ наше време (2:30 часа българско, 5:30 непалско), са огледали региона към лагерите 2 и 3. Те са прекратили интервенцията и са се върнали в Катманду. Евентуално ще излетят още веднъж на 13 май, когато се чака времето да е по-благоприятно.

Сега се чакат вести от наземния екип, който би трябвало всеки миг да доближи до лагер 2 и да подаде информация. Има вяра Боян Петров да е там или най-малко издирващите алпинисти и шерпи да се натъкнат на следи, свързани с българина.

Сред спасителите към този момент има и двама българи - Кирил Петков и неговия татко, те отпътуваха за Непал, с цел да търсят Боян Петров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР