Подозрението за това, че “Продължаваме Промяната - “Демократична България облагодетелстват

...
Подозрението за това, че “Продължаваме Промяната - “Демократична България облагодетелстват
Коментари Харесай

Радев подозира, че властта се грижи за печалбите на приближени фирми

Подозрението за това, че “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” облагодетелстват кръг от доближени компании през парите за енергетика по Плана за възобновяване и резистентност се появиха в средата на седмицата и провокираха напрежение в по този начин наречената “сглобка ”. Няколко депутати от ГЕРБ дадоха ексклузивен брифинг, в който упрекнаха “некоалиционния си сътрудник ” в безучастие по тематиката с ТЕЦ-овете. Основният проблем бяха плановете за териториалните проекти за обективен преход на въглищни райони.

 

Драмата обаче бързо беше позволена след среща сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, министър председателят Денков и депутатът Делян Пеевски от Движение за права и свободи, на която бе взето решение една краткотрайна комисия в Народно събрание да се трансформира в непрекъсната. С нея на процедура ще се управлява разпределянето на европейските фондове, които се ръководят от финансовия министър Асен Василев. Беше взето още решение териториалните проекти да бъдат променени. Енергийната комисия обаче не отсрочи териториалните проекти на изключителното си съвещание през днешния ден.

 

“Налице са основателни подозрения, че целта на ръководещите са облагите на доближените компании, а не гарантирането на трудовата претовареност във въглищните райони и устойчивостта на българската енергетика ”, съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

 

  “Също по този начин налице са подозрения, и то основателни, че крамолите вътре в ръководещата коалиция са за порциите от европейските пари, а не поради ползите на хората “, съобщи още Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Според него единственият метод да се разсеят тези подозрения и проектите за обективен преход да оправдаят името си е ръководещите да дадат ясни гаранции за обезпечаването на трудовата претовареност в районите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР