Подозрението е, че частна компания е предоставяла фалшиви доклади за

...
Подозрението е, че частна компания е предоставяла фалшиви доклади за
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши разследва измама за милиони от неплатени суми за парникови газове у нас

Подозрението е, че частна компания е предоставяла подправени отчети за инспекция на излъчванията на парникови газове в България

Европейската прокуратура в България прави десетки обиски и следствени дейности в следствие на допустима машинация във връзка с Системата за търговия с излъчвания, със загуби за милиони евро за Европейски Съюз и националните бюджети, оповестяват от институцията, ръководена от Лаура Кьовеши.

Днес ГДБОП и ДНАС влязоха в 9 топлофикационни сдружения в страната.

От известието на европрокуратурата излиза наяве, че частна компания, отговаряща за инспекция на излъчванията на парникови газове от топлоелектрически централи и топлоцентрали в България, е разследвана за хипотетично показване на подправени отчети до способените национални органи, заяви.

Според следствието от 2017 година досега сдружението умишлено е подавало погрешни данни и документи за годишните доклади за излъчванията на парникови газове, създадени от ТЕЦ-ове и топлофикации в България, с цел да заявява занижени от тях излъчвания, според Европейски Съюз ETS.

Доказателствата сочат, че незадоволително заявените излъчвания, показани на националните органи, са довели до загуби за бюджета на Европейски Съюз и националните бюджети в размер на милиони евро, под формата на неплатени суми за фактически изразходвани излъчвания на парникови газове. Освен това, незадоволително регистрираните излъчвания също са оказали въздействие върху качеството на въздуха в България.

Над 150 полицейски чиновници на ГДБОП и ДАНС са взели участие в акцията. Вече са осъществени над 40 обиска и са разпитани над 70 очевидци. Разследващите са иззели мобилни телефони, преносими компютри и обемна документи по следствието. Следствените дейности не престават.

съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз е една от основните политики на Европейски Съюз за намаляване на изменението на климата и е първият пазар на въглеродни излъчвания в света. Той има за цел да обезпечи ефикасен механизъм за понижаване на излъчванията на парникови газове. Съгласно съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз фирмите би трябвало да получат квоти за излъчвания, покриващи техните въглеродни излъчвания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР