Подозирате, че бизнесът ви има проблем с цените? Вероятно има

...
Подозирате, че бизнесът ви има проблем с цените? Вероятно има
Коментари Харесай

Печеливши стратегии, в които бизнесът се заиграва с цените

Подозирате, че бизнесът ви има проблем с цените? Вероятно има връзка с микса от артикули и услуги, които продавате.

Най-добрите тактики на ценообразуването са свързани с непрекъснати дребни промени в офертите, считат от сп. Entrepreneur. Вместо да предизвиквате неодобрение измежду клиентите като покачвате цените, можете да предложите нова „ премиум ” версия на продукта си, която ще се продаде в първокласно количество. Или пък можете да пакетирате продукта си дружно с спомагателни артикули и по-късно да продавате в по-големи дялове. Тези две тактики се заиграват с съществени особености на човешката природа: 1.) някои хора постоянно ще купуват най-хубавото и 2.) когато човек купува едно е по-вероятно да купи и нещо друго.

И по този начин, по какъв начин можете да увеличите облагите си като предложите по-интересни предложения?

Направете базисно предложение . Идеята е да привлечете повече клиенти, чувствителни във връзка с цената, които се оглеждат за договорка. Можете да извлечете дребна облага от всеки от тях. Това е остаряла колкото света бизнес концепция, която постоянно работи. Ето и образец. Някои доста небогати хора в Съединени американски щати са пътували в трета класа на жп транспортите в ранните години на 19 век. Тогава хората трябвало да си носят наложително чадър, тъй като някои от вагоните нямали покриви - не тъй като железницата не можела да си ги разреши финансово, а тъй като можела да извлече дребна облага от всеки пасажер, съгласил се да одобри неудобството в името на персонални икономии. И, колкото и грубо да звучи, да го подложи на тежко тестване по време на пътуването, след което е по-вероятно да стане податлив да си заплати за транспорт с покрив идващия път.

Тенденцията за 2018 година се назовава смяна

Друг метод: схемата " добър, по-добър, най-хубав " . Идеята отново е да се привлекат хората, които търсят преференциална договорка. След това би трябвало да се приложи доста по-висока цена на каузи по-висококачествени артикули и услуги. Човекът, който при всички случаи желае да лети първа класа или да се храни с био храна, не се тревожи толкоз за цената. Той по този начин и по този начин е податлив да заплати. А когато се покаже, че цената е от толкоз огромно значение, той ще се насочи автоматизирано към най-добре ситуирания артикул на компанията, показан като най-качествен и потребен.

И още: Последвайте тактиката “loss leader ”. Как? Следва образецът. McDonald’s ще ви продаде двоен чийзбургер на загуба, тъй като знае, че в менюто с него клиентите най-вероятно ще закупят и картофки, както и газирани питиета, от които компанията ще завоюва. Концепцията е да се предложи нещо прекомерно на ниска цена, с цел да бъдат накарани клиентите да минат през вратата на магазина. След това би трябвало да бъдат продадени по-печеливши артикули.

Има и други печеливши тактики, в които бизнесът се заиграва с цените, с цел да притегля клиентите. За тях ще ви разкажем на следващия ден!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР