Подозирам, че е оказан натиск за отстраняването на началниците на

...
Подозирам, че е оказан натиск за отстраняването на началниците на
Коментари Харесай

Методи Андреев искал уволнение на ръководството на полицията в Първомай

Подозирам, че е оказан напън за отстраняването на началниците на полицейските ръководства в Първомай и Асеновград, защото аз самия бях подложен на подобен. Това съобщи някогашният шеф на ОДМВР Пловдив Пламен Узунов пред „ Фокус ”. „ Много съм сюрпризиран от резултатите, които бяха изнесени. Познавам чиновниците от двете полицейски ръководства. От медиите се срещнах и с резултатите от осъществената реализация, които са доста противоречиви”, съобщи Узунов.

„ Естествено, че когато някой е направил закононарушение или нарушавания на служебните правила, би трябвало да бъде осъществена инспекция и да бъде взето безкомпромисно решени. За мен остава неприятният привкус, че те бяха авансово пожертвани, без в медиите да излязат безапелационни данни за тяхната виновност. Обстоятелствата,че все още не са арестувани с мярка на съда, значи, че има нещо нередно”, разяснява някогашният шеф на ОДМВР Пловдив.

„ За Асеновград съм сюрпризиран – там в никакъв случай не са се получавали, каквито и да е данни за злоупотреби от страна на началника на Районното ръководство. Това, което научих, просто ме изуми”, разяснява той.

„ За Първомай стоят по малко по-различен нещата, защото там фактически в продължение на дълъг интервал от време с получаваха данни, че нещо се случва, само че те бяха доста нереални и бях упълномощил и сложна инспекция на районното управление”, уточни Узунов.

„ Подозирам, че има оказан напън, защото аз самия бях подложен на подобен. Затова назначих инспекция, с цел да може да се откри твърдените от някои хора обстоятелства, дали дават отговор на истината. Мен да вземем за пример са ме натискали да сменя управлението на тези две районни ръководства и в частност на това в Първомай. Пред мен един депутат неведнъж твърдеше,че в Първомай е проведена незаконна група, без да ми каже нищо съответно, като неведнъж ми е оказвал напън да сменя управлението на районното ръководство с човек, който уточни той. Дали става въпрос за политически напън не мога да кажа, само че сигурно става въпрос за персоналните ползи на един депутат. От управлението на Министерство на вътрешните работи не ми е оказван напън. Оказван ми е напън единствено и само от един депутат и той е Методи Андреев”, съобщи Узунов.

„ Много ме боли това, което става с полицията”, сподели още той. Според него началниците на двете районни ръководства са били показно унижени и съобщи, че е имало опция да се работи по различен метод и да не се стигне до това.

„ Очаквам всеки да си получи заслуженото включително и длъжностните лица, които преекспонираха по този начин нещата, че да наподобяват по този метод. Нека съдът да реши дали тези хора са отговорни или не. В медиите се тиражира,че те са отговорни – нещо, в което аз се съмнявам” добави Узунов. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР