Подобряването на енергийната свързаност в Югоизточна Европа е от ключово

...
Подобряването на енергийната свързаност в Югоизточна Европа е от ключово
Коментари Харесай

Какво решиха Радев и US секретарят Джефри Паят?

Подобряването на енергийната съгласуваност в Югоизточна Европа е от основно значение за справяне с икономическата и обществена рецесия. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с Джефри Паят - асистент държавен секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси, оповестиха от прессекретариата на президента.

Посещението на Джефри Паят в България е част от негова районна обиколка, включваща също Турция и Румъния.

Необходимо е страните от района да обединят старания си за по-бързото осъществяване на взаимните планове за разширение на инфраструктурата за транспорт на петрол, газ и електрическа енергия, тъй че да не се позволява недостиг на енергийни запаси, инфлация и задълбочаване на икономическата рецесия, съобщи Радев.

Обща бе позицията, че въвеждането в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България обезпечава действителна диверсификация освен за България, само че и за района.

Във връзка с това президентът открои нуждата от непрекъснатост на доставките на природен газ, тъй че да бъдат задоволени потребностите на всички страни.

По време на срещата бяха разисквани и вероятностите за задълбочаване на съдействието сред България и Съединени американски щати в създаването и използването на нови технологии в региона на енергетиката и построяването на зелена стопанска система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР