Подобряване на работата в публичните предприятия е една от основните

...
Подобряване на работата в публичните предприятия е една от основните
Коментари Харесай

Министър Богданов: Ще подобрим работата в публичните предприятия 

Подобряване на работата в обществените предприятия е една от главните задачи, която аз си сложих, поемайки Министерство на стопанската система и промишлеността. Определено имаме области, в които можем да подобрим процесите и желаеме да използваме най-хубавите практики, тъй че България да се приближи допустимо най-близо до своите стратегически сътрудници. Това разгласи министърът на стопанската система и индустрията Богдан Богданов, който откри първото съвещание на проучвателната задача в България към Комитета по корпоративно ръководство на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестиха от икономическото ведомство. 

По време на съвещанието министър Богданов акцентира, че участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз е основен приоритет.

„ Гарантирам, че ще имате цялостната поддръжка от всички държавни институции, поредност в ограниченията, които ще се ползват, с цел да се осъществя участието на страната ни в организацията “, сподели министър Богданов. Той увери, че нашата страна е подхванала нужните промени на равнище законодателни промени, правилници за използване на съответните закони, тъй че да се работи в цялостно сходство с регламентите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. 

Министър Богданов изрази убеденост, че през тази седмица ще се проведат градивни разговори, ще има ползотворно съдействие с Организацията за икономическо сътрудничество и раз, с цел да се  реализира задачата на задачата.

Срещата е първата от поредност полемики в интервала от 12 до 15 юни, на които Министерството на стопанската система и промишлеността е хазаин. Очаква се в срещите със Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз да вземат участие представители от Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Комисията за обществен контрол над записаните инспектори, Сметната палата, Министерството на енергетиката, Национална комисия по корпоративно ръководство, БДЖ холдинг, КРИБ, БТПП, Асоциация „ Прозрачност без граници “ и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР