Подобряване на политическия диалог, повече съвместна работа и повече общи

...
Подобряване на политическия диалог, повече съвместна работа и повече общи
Коментари Харесай

Георги Георгиев, председател на СОС: Ще въведем строг контрол и ясни правила за преместваемите обекти в София

Подобряване на политическия разговор, повече взаимна работа и повече общи дела, които да ни свързват и сплотяват. Така ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев дефинира първите 100 дни, откакто застана отпред на градския парламент, в изявление за БНР. 

Една от измененията, която той инициира и която следва СОС да утвърди, е ограничение безразборното потребление на пиротехнически средства на територията на Столичната община. „ Първо е доста значимо да кажем, че зарята на Нова година и потреблението на пиротехнически средства на Нова година не се не разрешава, това е значимо като конкретизиране. Апелът е да се лимитират, тъй като виждаме стават от ден на ден случаите, свързани с това. Аз преди година подех тази самодейност за ограничение на пиротехническите средства, тогава имахме по-ограничена поддръжка. През миналите няколко месеца проведох срещи с представители на разнообразни организации, които работят с деца, изключително с деца със специфични просветителни потребности - над 5 хиляди са тези деца в София. Оказва се, че за тях шумът от прахосмукачката е голям стрес, да не приказваме за канонадата от гърмежи, която напълно случайно всеки от вас ще се сети да инициира. Въвеждаме правила, с цел да живеем по-добре. “, разяснява още Георгиев.

Друга основна за столицата промяна е тази в Наредбата за преместваемите обекти. Председателят на СОС уточни, че по този метод се планува стягане на контрола, ясни правила, стандарти, които да се съблюдават, с цел да се подреди градската среда и подсигурява сигурността на жителите. „ Висящи кабели, каквито има сега не трябва да съществуват в столичния град. След приемане на наредбата ще има период, в който да се приведат в сходство. Предвиждаме по-бърз ред за унищожаване на преместваемите обекти “, съобщи Георги Георгиев.

За проблема с пазара в " Лозенец " Георгиев отговори, че е бил сезиран с подписка от над 1000 жители, които желаят опазване на пазара. „ Аз се учудих, че има проблем с пазара, само че направих инспекция и фактически кметът на регион " Лозенец " предлага основаване на зона на събитие върху по-голямата част от момента съществуващия пазар. Това е начинание, което аз изрично не поддържам, тъй че ние ще защитим пазара. Предстои да внесем в понеделник с сътрудници от разнообразни политически групи, които съм убедил да ни поддържат за следното - пазарът да бъде възложен за ръководство на общинско сдружение, някои от общинските пазари, да се влагат средства в това той да се обнови, да бъде чисто, приветливо място ".

По отношение на енергийната която директно се отразява на „ Топлофикация-София “, Георгиев уточни страната би трябвало да откри обезщетителен механизъм, сходно на този за бизнеса, и за общинските и частни топлофикации, с цел да не се наложи най-после хората да платят сметката.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР