Подобряване на личните резултати е целта пред българските плувци на

...
Подобряване на личните резултати е целта пред българските плувци на
Коментари Харесай

Подобряване на личните резултати е целта пред родните плувци за Световното

Подобряване на персоналните резултати е задачата пред българските плувци на идното международно състезание в дребен басейн в Ханчжоу, Китай. Рекорден брой от седем състезатели ще показват България на шампионата от 11 до 16 декември.

При мъжете ще започват Антъни Иванов (50, 100, 200 м етра бътерфлай), Калоян Братанов (100 метра свободен жанр, 200 м съчетано), Йордан Янчев (200, 400 м свободен стил), Любомир Епитропов (100, 200 м бруст), Светлозар Николов (100, 400 м съчетано), а при дамите - Габриела Георгиева (100, 200 м гръб) и Диана Петкова (50, 100 св. жанр, 100 м съчетано).

За първи път от доста години България ще има представители и в мъжките щафети. На този стадий са подадени поръчки за три щафети, а на мястото може да бъде направена и поръчка за четвърта, разкри генералният управител на националния тим Кристиян Минковски.

" Мисля, че от 1986 година на международно не сме правили щафети. Нашето предпочитание не е единствено да присъстваме в щафетните плувания, а да оставим диря. Очаквам всички състезатели да бъдат пределно стимулирани и да реализират допустимо най-хубави времена, за които са готови ", разяснява Минковски.

Голямата вяра за край на шампионата Антъни Иванов разкри, че с персоналния му треньор са работили съществено върху обръщанията.

" На дребния басейн обръщанията са повече, само че работихме върху този съставен елемент. Надявам се да се получи. Не мисля, че сезонът ми е слаб. Имахме край за първи път от 20 години на европейското състезание в Глазгоу. За мен това не е слаб сезон. Сега декември желая да покажа, че сме работили много през годината ", разяснява Антъни Иванов.

Дебютантът на огромен конгрес при мъжете Йордан Янчев също се надява да усъвършенства персоналните си достижения.

" Това е първо такова съревнование за мен при мъжете. Горд съм, че ще вземам участие. Работихме с моя треньор върху скоростта, тъй като има огромна разлика сред дребния и огромния басейн.Обърнахме внимание и върху обръщанията. Готов съм да подобря персоналните си достижения на международното ", разяснява Янчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР