Подобрява се състоянието на д-р Ирена Иванова, която преди месец

...
Подобрява се състоянието на д-р Ирена Иванова, която преди месец
Коментари Харесай

Подобрява се състоянието на лекарката, която падна от блок в София

Подобрява се положението на доктор Ирена Иванова, която преди месец падна от 7-ия етаж на жилищен блок в София. Това заяви проф. Стоян Миланов – шеф на централната реанимация в „ Пирогов ”. По думите му доктор Иванова е контактна и в схващане, а множеството от затрудненията към този момент са преодолени. От болничното заведение благодариха на многото отзовали се кръводарители, като допълниха, че на пациента са прелети общо 12 литра кръв от рядката нулева негативна група.

Д-р Ирена Иванова от незабавното поделение на столичната Александровска болница падна от 7-ия етаж на блок в кв. „ Люлин ” на 20 юли. След 33 дни в клиниката по интензивно лекуване в „ Пирогов ” положението ѝ към този момент се усъвършенства, заяви доктор Стоян Миланов – шеф на централната реанимация в „ Пирогов ”:

„ 33-и ден е доктор Иванова в клиниката по интензивно лекуване. Към момента има стабилизиране на положението ѝ и възобновяване на виталните функционалности. Повечето от проблемите и затрудненията след този тежък случай са преодолени. Имаме да извървим още един нелек път по възобновяване. Но сега тя е с потребности от интензивни грижи, в сравнение с същинско интензивно лекуване, което предходната седмица отнехме като съпорт “, уточни Миланов.

Д-р Иванова е постъпила с фрактури на тазовия пръстен, бедрените кости, ходилата, капачките и раменната кост.

Прелети са ѝ общо 12 литра кръв от рядката нулева негативна група, а от лечебното заведение благодариха на доста отзовали се кръводарители:

„ При нея сме приложили няколко по-сериозни анестезиологични техники. В момента контактуваме с доктор Иванова. Тя е в схващане. Дори ѝ предложих да мине с нас визитация. Тя е един извънреден доктор. Чакаме възобновяване в околните месеци “, добави докторът. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР