Подобно насилие, насочено срещу хора от етнически малцинства, мигранти, ЛГБТИ

...
Подобно насилие, насочено срещу хора от етнически малцинства, мигранти, ЛГБТИ
Коментари Харесай

БХК иска „разследване на незаконното насилие“ срещу палатките пред МОЧА


Подобно принуждение, ориентирано против хора от етнически малцинства, мигранти, ЛГБТИ общността, правозащитници, както и леви деятели, е добре документирано и известно на управляващите от години

Българският хелзинкски комитет/БХК/ остро осъжда нападението над стачкуващи пред Паметника на Съветската войска от страна на лица, носещи отличителни знаци на агитката на " Левски " и при което пострадаха минимум двама души, пишат от организацията.

" Тази демонстрация е следващата от серия изяви на футболното безчинство в България и показва антидемократична идеология. Подобно принуждение, ориентирано против хора от етнически малцинства, мигранти, ЛГБТИ общността, правозащитници, както и леви деятели, е добре документирано и известно на управляващите от години. Решителни ограничения против него обаче липсват ", гласи част от позицията.

Полицията заяви за четирима арестувани, само че досега от прокуратурата няма оповестена информация за формирано наказателно произвеждане.

" Несъмнено обществените рецензии и настояванията за унищожаване на един отявлено тоталитарен знак, какъвто е Паметникът на Съветската войска, са изцяло законни. Незаконното принуждение над хора, участващи посредством спокойно събиране в дебатите за ориста на паметника обаче, е нетърпимо. Такова принуждение реализира състава на закононарушение от общ темперамент и би трябвало да се проверява навременно и пламенно ", приключват от БХК.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР