Подобно на неговия предшественик Android Nougat, на Android Oreo също

...
Подобно на неговия предшественик Android Nougat, на Android Oreo също
Коментари Харесай

10 месеца по-късно, Android Oreo е на 10 процента от устройствата

Подобно на неговия предходник Android Nougat, на Android Oreo също му бяха нужни тъкмо 10 месеца, с цел да доближи стойност, измервана с две числа. Това става и 5 месеца, откакто настоящата версия на операционната система най-накрая мина 1 % разпространяване. С други думи, най-новата версия на Android не се възприема доста по-бързо от предходните версии.
От страницата Platform Versions на Гугъл проличава, че най-новата проверка сега заема 12.1 % от съвместимите устройства. За съпоставяне, Android Nougat държеше 11.5 % 10 месеца след премиерата си. Обикновено най-новата версия на Android се нуждае от повече от година, с цел да стане най-използваната, и ориста на Android Oreo очевидно няма да е по-различна.

Разпространението на Android все още наподобява по този начин: Nougat е преди всичко, Marshmallow е на второ, Lollipop е на трето, Oreo е на четвърто, KitKat е на пето, Jelly Bean е на шесто, ICS е на седмо и Gingerbread на последно.

Както нормално, Гугъл събира данните си от своето Play Store приложение, което изисква Android 2.2 или по-висока. Така устройства с по-ниска версия, както и такива, които въобще нямат достъп до Play Store – като доста китайски телефони, серията Amazon Fire и други – не вземат участие в подреждането. Освен това, версии с по-малко от 0.1 % като Android 3.0 Honeycomb и Android 2.2 Froyo също не се взимат поради.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР