Подобно на Макс Верстапен, другият пилот на Ред Бул Серхио

...
Подобно на Макс Верстапен, другият пилот на Ред Бул Серхио
Коментари Харесай

Перес: На пистата имаше безумен трафик

Подобно на Макс Верстапен, другият водач на Ред Бул Серхио Перес също остана неудовлетворен от случилото се в първите две свободни тренировки за Гран При на Австралия през днешния ден. Мексиканецът има съществени учредения да недоволства, защото на няколко пъти по-бавни водачи на спортната траектория проваляха бързите му обиколки с меките гуми.

Във втората сесия Перес загуби две такива обиколки, като едната беше с два рекордни бранша и малко преди края й Серхио застигна няколко коли, които бяха запушили цялата писта.

Заради разстройства в GPS системата в първата подготовка тя беше прекратена, защото тимовете останаха без информация кой къде е по трасето и стана рисково, а съгласно Перес този проблем като че ли е съществувал и в хода на втората подготовка.

„ Беше напряко безумно, изключително при започване на втората подготовка – изясни Перес. – Безумен трафик, имах възприятието, че доста от тимовете още имат проблеми с GPS системата, същински безпорядък. В следобедната подготовка не съумях да направя нито една чиста и бърза обиколка. ”
 Верстапен остана неудовлетворен от работата с гумите Верстапен остана неудовлетворен от работата с гумите
Перес призна, че поради изгубеното време през днешния ден, в отбора ще работят „ малко на сляпо ” по повод търсенето на най-хубавото движение на RB19.
 Алонсо най-бърз в дъждовната втора подготовка в Мелбърн Алонсо най-бърз в дъждовната втора подготовка в Мелбърн
„ Направихме някои положителни промени по колата след първата подготовка, изключително що се отнася до държанието й в първия и втория браншове, само че поради трафика в третия бранш нямах нито една обиколка – повтори Серхио. – Интересното е, че на мокрото не съумях да усетя добре трасето, само че на изсъхнало беше ужасно и колата ни вървеше доста добре. Остава ни доста работа за третата подготовка, само че продължаваме малко на сляпо към надпреварата, което ще е забавно. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР