Подобно на грима, стилът в облеклото трябва да е съобразен

...
Подобно на грима, стилът в облеклото трябва да е съобразен
Коментари Харесай

12 неща, които дизайнерите препоръчват да се изхвърлят от гардероба. Те ви състаряват с 10 години

Подобно на грима, стилът в облеклото би трябвало да е съгласуван с възрастта и да се трансформира през годините. Любимата ви блуза, която в миналото е изглеждала добре на вас (когато сте били на към 18 години), в този момент може да ви скапе стила. Да ви направи да изглеждате по-възрастни и по-едри, в сравнение с сте в реалност.

В тази публикация ще поговорим за 12 облекла, от които би трябвало да се отървете или най-малко да ги носите, колкото се може по-рядко.

1. Дантелен или фигурален чорапогащник

Чорапогащите с фигури са подобаващи единствено за фешън ревюта или стилистични фотосесии. В всекидневието те наподобяват освен прекомерно предизвикателни, само че и ви дават спомагателни 20 години.

Дайте желание на монотонните плътни чорапогащи без шарки и други украшения. Те наподобяват доста по-елегантно и изтънчено.

2. Блузи с ръкав вид „ прилеп “

Блузите с “крила ” са доста сложни за носене, тъй като наподобяват добре единствено на слаби девойки. Ако имате друг вид фигура, тогава би трябвало да се откажете от тях, тъй като заради “мембраните ” в ръкавите ръцете ви ще се слеят с тялото. Това трансформира тялото в едно „ леке “ и прави индивида „ по-тежък “.

Изберете блузи без припокриване, необятни ръкави и единствено вашия размер.

3. Дрехи, които наподобяват на торба с картофи

Безформените облекла нарушават деликатния ви баланс, скриват вашия контур и сигурно „ състаряват “, споделя Орли Шварц, стилист и съветник в Zahavi & Schwartz. Облекло, което наподобява на торба с картофи, не акцентира контурите на тялото и ви кара да изглеждате по-възрастни и по-стари.

Отървете се от остарялата си раздърпана плетена рокля и други безформени облекла. Заменете ги с рокля права кройка, тя наподобява стилно и елегантно. Или облечете късо яке, което акцентира вашата талия.

4. Текстурирани облекла, направени от другоземен плат

Блуза, направена от пълен плат в стила на от Средновековието с панталон, направен от лек полупрозрачен плат, е неприятна композиция. По принцип комбинирането на облекла от екзотични стилове е доста мъчно и не можете да го носите всеки ден.

Ако желаете да спестите, по-добре е да изберете класическите облекла от първокачествен плат, които няма да изкривят фигурата.

5. Камъчета, щампи и украшения

Полупрозрачните платове, сърцата и камъчетата по облеклата ви вършат по-възрастни. Декорацията в облеклата може да я има, само че би трябвало добре да се съчетават дружно.

Модният специалист Али Левайн въобще не предлага да купувате облекла с бижута, защото такива неща освен прибавят в допълнение години, само че и наподобяват безвкусни.

6. Същото може да се каже и за щампите или надписите

Не би трябвало да харчите доста пари за тениски с ярки щампи, надписи и пролетни букети.

Стойте надалеч от краткосрочната мода, доколкото е допустимо, поучава Алана Келен, стилист на звезди в Ню Йорк. Купувайте облекла, които няма да излязат от мода след няколко месеца. Обърнете внимание на елементарните тениски с деколте, минималистични линии и единствено вашия размер. Придържайте се към класическите, изискани детайли, които устоят на тестването на времето.

7. Дрехи земни цветове

Сиво-зеленото, маслиненото, тъмножълтото, кафявото са цветовете в облеклата, които не са за всеки. Най-често те акцентират бръчките и придават на лицето нездравословен тип.

Обикновените облекла от земни цветове по-добре да се заменят с телесни или най-малко с цвят на кафе.

8. Дрехи, наподобяващи на тапицерия на диван или пердета

Джанис Хърли, специалист по имидж, откри, че хората изпитват компликации да се откажат от предишните трендове. Консултант от Ню Йорк, Даян Полак, има вяра, че носенето на облекла „ от друга ера “ е същинско закононарушение, тъй като те остаряват във допустимо най-голяма степен.

Не забравяйте, че палтата и костюмите, направени от туид с флорални щампи, доста мъчно се комбинират, без да се жертва външния ви тип и възрастта.

Вместо това изберете изчистени и типичен жанр без щампи или украси, които няма да остареят с течение на времето.

9. Супер топли и обемни шапки

Не е належащо да вършиме избор сред хубост и комфорт, тъй като можете да си вземете и двете. Основното нещо е да се откажете от солидните шапки с ясна форма или с украшения (цветя или камъчета).

По-добре е да ги замените с шапки с помпон, безформени плетени или топла качулка. Разбира се, без украшения.

10. Перлени и солидни мъниста

„ Перлите са класика, която доста хора носят погрешно “, споделя Леон Рбибо, президент на The Pearl Source, Лос Анджелис. Звезди като Риана, Тейлър Суифт и Ким Кардашиян носят перли – дребни мъниста.

Перленото колие с куп детайли и доста влакна, което баба ви го е подарила, наподобява зле. Особено, в случай че го носите с дънково сако или гащеризон. Същото може да се каже и за мънистата с плашещо големи камъни, които скапват фигурата и състаряват притежателя им.

Носете колие с дребни мъниста или перлена висулка.

11. Грешни бизнес костюми

Анита Кийли, стилист и дизайнер от Custom Tailor & Designers Association, споделя: „ Желанието ви да покривате бедрата, ръцете и корема с безформено мрачно сако е главната неточност, която ви прави доста пъти по-възрастни и непривлекателни. “

Изберете вталени модели, които не нарушават вашите пропорции на тялото. Не забравяйте, че монохромните костюми са отвън модата и, с цел да не изглеждате по-възрастни от вашата възраст, комбинирайте тъмна пола със ярко сако или назад.

12. Облекло с доста фон

Облекло с огромен брой каишки, копчета, джобове или всички едновременно е детайл от модата, което е било „ съвременно “ преди 30 години. Сега то ще ви направи да изглеждате на още толкоз години.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР