Подобни послания от страна на САЩ не са в партньорски

...
Подобни послания от страна на САЩ не са в партньорски
Коментари Харесай

Каракачанов: Македонско малцинство в България няма! Това е крайно време да го разберат и конгресмените отвъд окана

Подобни послания от страна на Съединени американски щати не са в партньорски и оправдателен дух към страна, за която те настояват, че е техен стратегически сътрудник

Време е българските институции в лицето както на президента Радев, по този начин и на Министреството на външните работи да дадат явен знак на посолството на Съединени американски щати, че няма да търпят какъвто и да било напън във връзка с историческата истина и правата на хората с българско съзнание в Северна Македония.

Това се споделя в безапелационна позиция на ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов във връзка насочен въпрос от американски консремен за правата на сдружаване на така наречен „ македонско малцинство “ в България, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация. Става дума за въпрос на Клаудия Тени в една от подкомисиите по външни работи на долната камара в Съединени американски щати към Габриел Ескобар. Той е е заместник-помощник държавен секретар на Съединени американски щати, представител по въпросите на Западните Балкани.

Ето и цялостната позиция на Красимир Каракачанов:

" Въпрос за правата на сдружаване на така наречен „ македонско малцинство “ в България насочи през вчерашния ден конгресменката Клаудия Тени при чуване на Габриел Ескобар в една от подкомисиите по външни работи на долната камара в Съединени американски щати. Ескобар е заместник-помощник държавен секретар на Съединени американски щати, представител по въпросите на Западните Балкани.

„ Посланикът на Съединени американски щати в София работи доста близо със своите европейски сътрудници на място, с цел да обезпечи това, че тези въпроси получават внимание “. Това се схваща от отговора на Ескобар. „ В основата на съдействието с европейските ни сътрудници са освен общият интерес, само че и общите полезности. И всичко, което нарушава тези връзки, провокира нашата огромна угриженост “, споделя още Ескобар.

Клаудия Тени е републиканец и е представител на група в Конгреса, която работи по въпросите на Северна Македония. Въпреки че Тени е представител на републиканците, тъкмо при ръководството на президента Тръмп сходна обстановка нямаше да е допустима. Очевидно дамата не е осведомена и показва интензивност, с цел да натрупа точки, само че по-лошото е, че отговарящите в администрацията на президента Байдън са още по-малко осведомени. Явно обаче това изобщо не ги интересува и по най-безогледен метод се пробват да притискат България.

Миналата година по това време показах пред другите институции в Съединени американски щати – Съвета по сигурност в Белия дом, Държавния департамент и Пентагона, голяма документи по какъв начин самата американска преса назовава македонското освободително придвижване и популацията на Македония – българско. И това е единствено доста дребна част от образците, които сочат ясно дали съществува нещо като „ македонски етнос “ – става въпрос за над 35 хиляди изявления от 1852 до 1912 година Навсякъде там американски публицисти, дипломати, в това число и живеещите на Балканите американски протестантски мисионери приказват за български народ, българско население и българско освободително придвижване.

Затова не считам, че сходни послания от страна на Съединени американски щати са в партньорски и оправдателен дух – към страна, за която те настояват, че е техен стратегически сътрудник. Също по този начин държа да припомня на представителите на американската администрация, че Република България е суверенна страна и се ръководи според своята Конституция. Българската конституционна уредба не допуска никакви групови права, малцинствени партии и така нататък

С сходни изявления Съединени американски щати могат да завоюват ръкопляскания от политическата върхушка в една дребна, корумпирана и тотално антидемократична страна, каквато е Северна Македония, само че, уверен съм, ще изгубят дефинитивно доверието на България – страна с хилядолетна история, умен народ и основно значение на картата на Европа.

Нека след следващото неуместно изявление на уважавания от мен, само че очевидно незапознат по балканските въпроси, Ескобар Съединени американски щати не се учудват за какво в България 75% от популацията симпатизира на Русия и съветската политика.

Клаудия Тени задава цяла поредност въпроси за Балканите. Пълното видео от цялото чуване можете да видите тук (). В него можете да видите и останалите реплики на Ескобар във връзка дискусионните въпроси сред София и Скопие.

Междувременно, видео от отговора на Ескобар се появи и в „ Ютюб “ канала на нещо, което се назовава Обединена македонска диаспора. За да е ясно – това е основана от някогашния министър председател Груевски лобистка организация, която както неговото държавно управление, по този начин и това на Заев финансира с по няколко милиона $ годишно за антибългарска агитация в Съединени американски щати. Та тези точно хора благодарят на конгресменката Тени за това, че отстоявала „ човешките права на македонското малцинство в България “. Ескобар пък е представен от скопски медии да споделя също, че най-силното обръщение, което Европейски Съюз може да изпрати в този момент, е да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз със Северна Македония и Албания преди края на тази календарна година.

Време е българските институции в лицето както на президента Радев, по този начин и на Министерството на външните работи да дадат явен знак на посолството на Съединени американски щати, че няма да търпят какъвто и да било напън във връзка с историческата истина и правата на хората с българско съзнание в Северна Македония. Никакви взаимни отстъпки не могат да се вършат, камо ли до края на годината, щом при нашите съседи следим десетилетна дебългаризация.

Интересно ми е дали на тези изказвания, които не дават отговор нито на действителността, нито на законодателството ще реагират и тези партии, които години наред въртят опашка към американското посолство и търсят потупване по рамото: ГЕРБ, „ Да, България “ и така наречен нов план, основан към продължаващата смяна на канадското поданство. Мълчанието по този въпрос, ще значи както за мен, по този начин и цялото общество, че тези хора и партии в първия комфортен миг след изборите ще предадат ползите на България. Така, както го направиха с четирите реактора на „ Козлодуй “, със ориста на Южен поток и с АЕЦ „ Белене “.

И най-после към сътрудниците в Съединени американски щати: не можеш да приказваш за партньорство, а да забиваш нож в гърба на България. Която наричаш стратегически сътрудник. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР