Подобни дописки обикалят информационния небосклон, но на народа не му

...
Подобни дописки обикалят информационния небосклон, но на народа не му
Коментари Харесай

Куп партии ”родиха” това МВР, а сега “Олеле, Господи!” frognews.bg

Подобни дописки обикалят осведомителния хоризонт, само че на народа не му остава нищо друго, с изключение на да цъка с език,  да проклина ориста си и да се моли Господ да му е на помощ. 

 

Пълна машинация е да се приказва, че видите ли разпадът на системата е от през вчерашния ден или през днешния ден. Той стартира преди няколко десетилетия, когато политици от разнообразни разцветки - главно ГЕРБ, Българска социалистическа партия и  Движение за права и свободи се усетиха, че вътрешното ведомство може да бъде техния гробар, само че и персоналната им пътеводна светлина. Именно по тази причина взеха решение да я обяздят брутално, цинично. Като долнопробна продажница. За да са сигурни, че ще им е вярна и постоянно на разположение. 

 

На първо място, целеустремено или не, но  ведомството бе обезкървявано години наред.  Най-опитните и кадърни имена бяха развенчавани, обругавани, омаскарявани или най-нагло изритвани, все тая. На тяхно място се настаниха безскрупулни кариеристи, които цялостен живот са чакали да им се усмихне щастието и да сложат на вратата си табела “Началник ”. За страдание малко на брой от тях стават за нещо, тъй като в по-голямата част от времето си са погълнати от изкуството да оцеляват в мътни води. Именно те станаха и  най-изкусни в близането на подметки на този или оня началник. И в случай че първоначално този обред се е ползвал към директните ръководители, по-късно с лекост се  трансферира към високите равнища. И по този начин, та чак до политиците в Народното събрание.  

 

На основни места в Министерство на вътрешните работи се оказаха най-неподготвените.  Но и най-лоялните и подвластни хора.  Оказа се, че да си шушумига - супер доста се котира,  а да си клеветник - си е жива привилегия.  На кого му пукаше, когато например  отпред на ведомството застана Младен Маринов, чиито професионални резултати на подчинената му Столична полиция, известна с абревиатурата Столична дирекция на вътрешните работи, бяха най-отчайващи в страната?! Последна по резултати!  Да не припомняме огромната въпросителна дали е бил водач на известния незаконен необут Мето Илиенски?  Безсмислено май ще се окаже да отваряме дума и за правосъдно -прокурорската корупционна сага “Осемте джуджета ”, в която също изплува името на Маринов и неговата щерка.  

На някой дали му мигна окото, когато във Фрог изнесохме данни за това, че шефове в плевенската дирекция на вътрешните работи взимат пари от локален наркобос. Най-страшното е, че същите “топ ” началници бяха подчинили  въпросната тайфа, с цел да й дават поръчки - кой да бъде опожарен, пребит или пък наклеветен за нарушител. Ако питате къде са те в този момент, ще ви кажем - отново там. 

 

Системата стартира да куца стремглаво и  при подбора на фрагменти. За обособените служби, построили авторитет и име, към този момент не се искаше нито опит, нито достижения. Най-важното бе да си човек на индивида. В деликатна обстановка бяха сложени и психолозите на Министерство на вътрешните работи при избора на мераклии да облекат униформа. Така във водовъртежа ненадейно попадаха “куцо, кьораво и сакато ”. Компромисите родиха изкривените облици на българското ченге.  Не инцидентно засукани полицайки ни наподобяват по-скоро като порноактриси, в сравнение с като красиви инспекторки от нашумяло криминале. Мечтайте си…А за разврата в системата занапред ще се приказва. И тук филмът може да се окаже безконечен като бразилска сага. 

 

Кадровите проблеми се трупаха капка по капка, до момента в който не трансфораха Министерство на вътрешните работи в невъзможна за почтени, честни и работливи чиновници. Нещо повече, случеше ли се да реализират нещо, незабавно ги пращаха в “трета глуха ”. За наставление. Цяла сага може да се напише за това, че от репресивна, Министерство на вътрешните работи се трансформира в обществена институция. Идете в което си желаете районно ръководство или пък районна дирекция и ще видите, че там бъка от тетки, лилинчовци,  шури и шуранайки.

 

А забравихте ли, не бе от дълго време времето, когато министерството  приличаше на барабан, с който се огласяха невиждани “ювелирни ” акции. Заложи се на шоуто, като се разчиташе на късата памет на обществото. Резултатът от всичко това не закъсня -  болшинството от зрелищните интервенции, да не споделяме всички,  претърпяха цялостен разгром. И отново на нас ни нахендриха да плащаме от джоба си по неоправдателните присъди за грешките на политико-олигархо-топ-шеф- ченгетата. 

 

За всички е писано, сигнализирано, алармирано.  Каква изгода, когато народът избра за следващ път Христо Терзийски от ГЕРБ за народен представител.  Човекът, оглавяваше Министерство на вътрешните работи, до момента в който въоръжени до зъби ченгета пребиха и се гавриха с  децата ни зад колоните на министерски съвет през 2020 година Забравили сте?! Да?!  Не се чудете тогава, че около вас щъкат такива като татуирания до мозъка на костите си Семержиев, погубил две млади дами ей по този начин - за кеф. Ще стават от ден на ден, уверяваме ви. 

 

Вече никой не се трогва от изказвания, че политиците ни нямат морал и съвест. А ние имаме ли, откакто освен рабски си ги поносим, само че и за прощален път си ги избираме? 

Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР