Подобна кампания през 2019 г. доведе до прогонването на хиляди

...
Подобна кампания през 2019 г. доведе до прогонването на хиляди
Коментари Харесай

Истанбул даде два месеца на нерегистрираните сирийци да напуснат Турция

Подобна акция през 2019 година докара до прогонването на хиляди сирийци от Истанбул, най-големия мегаполис в Турция, припомня организацията.

Сирийските жители, които са били в началото регистрирани в други турски окръзи, имат период до 24 септември да се върнат там, съобщи валийството, представено от Българска телеграфна агенция.

Това изключва сирийците, които са се преместили в Истанбул с разрешителни за пътешестване след опустошителните трусове в Югоизточна Турция през февруари, се отбелязва в известието.

Властите неведнъж са предупреждавали нерегистрираните лица в Истанбул да изоставен, а в този момент са решили да ускорят този развой, съобщи формален представител от турската работа по миграцията.

Турция приютява 3,3 милиона сирийски бежанци, намиращи се под краткотрайна протекция, като най-голямата част от тях се намира във финансовата столица Истанбул.

Антиимигранстките настроения се ускориха напоследък в Турция на фона на повишаване на разноските за живот, отбелязва ДПА. Много сирийци и правозащитни организации обявиха, че към този момент са в ход депортации, в това число към региони в Сирия, в които се води война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР