Подобна е ситуацията и в няколко населени места в общините

...
Подобна е ситуацията и в няколко населени места в общините
Коментари Харесай

Безсънна нощ в Северозапада: Обилни дъждове, наводнени къщи и отнесени пътища

Подобна е обстановката и в няколко обитаеми места в общините Мездра и Криводол.

Реката, минаваща през село Лиляче, увеличи равнището си, преля и влезе в къщите на хората.

 

Очакват се екипи на „ Пожарна сигурност ”, които да стартират да отводняват приземните етажи на над 20-те наранени здания. 

 

„ Очакваме и доброволци, които да се притекат на помощ с разчистването ”,  заяви в ефира на „ Събуди се ” кметът на селото Вероника Ценова.

 

За миналото денонощие количеството преваляванията във Враца доближи над 60 литра на квадратен метър. Най-сериозно е ситуацията в селата Лиляче и Чирен, където има доста наводнени къщи. Създадена е организация за отводняването им и почистването от наноси по пътната инфраструктура.

 

В селата Мраморен, Горно Пещене и Баница също има наводнени къщи и пътни сектори, като към този момент са подхванати дейности по отстраняването на вредите.

Видинското село Гюргич също пострада тежко от наводненията. " Всичко беше потънало в тиня. Но съумях да се оправя сама и да почистя ", разказа 93-годишната баба Милка.

 

Възрастната жена показа, че ѝ е лишило два дни да разчисти следствията от пороите. " Чистех на почивки, изтощавам се. Но се оправих ", показва тя. 

Кметът на община Димово разгласи отчасти бедтсвено състояние. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР