Подобна “чест” не е оказвана досега на нито един български

...
Подобна “чест” не е оказвана досега на нито един български
Коментари Харесай

Предупреди ли някой криптокралицата Ружа да духне навреме от България?

Подобна “чест” не е оказвана до момента на нито един български престъпник, без значение от неговия сан в йерархията на престъпността. В опит да открият къде се крие Ружа, сътрудниците от ФРБ оферират премия от 100 000 $ за този, който даде достоверна информация за нейните координати.

Родената през 1980 година в Русе Ружа Игнатова изненадващо напуща България с нискотарифен полет за Атина на 25 октомври 2017 година Ходът й е загадъчен, тъй като се знае, че милиардерката разполага с частен аероплан, който във всеки един миг й е бил на разположение. Тя има немски паспорт, което я прави доста по-гъвкава в проектите къде и по какъв начин да се скрие. Няколко месеца преди този момент две служби - в Съединени американски щати и Германия стартират интензивно да работят против незаконната й империя.

Не е ясно дали в самото начало управляващите на двете страни са имали връзка между тях и дали изобщо са координирали дейностите си. Но е реалност, че профилираната прокуратура, ръководена тогава от Иван Гешев, е била освен осведомена, само че е търсено подпомагане от нейна страна, с цел да се открият още обстоятелства за противозаконната активност на Игнатова.

На този стадий остават в загадка дейностите на родните обвинители. Според информацията на непознатите служби, по това време Ружа е имала контакти с високопоставени лица от ръководството на страната. Това също навежда ФРБ на мисълта, че е допустимо дамата да е била подкрепена при бягството и последващото й укриване.

В същото време американските проверяващи органи съумяват да пробият мафиотската конструкция на българката. Първо задържат дясната й ръка и нейн ухажор Гилбърт Армента. Преди да се хване с Ружа, той е бил притежател на грузинската банка " Капитал ", чийто лиценз е лишен година по-рано за пране на пари.

Монтирани бръмбари в телефона му, съумяват да документират стотици диалози сред двамата влюбени. Благодарение на тях става ясна и цялата скица по лансирането на подправената криптовалута. Идентичен метод американските служби ползват и по отношение на брата на Ружа - Константин. Предполага се, че той и Гилбърт сега са включени в програмата за отбрана на очевидците. Засега най-сериозно го отнася само юрист Марк Скот, който е приет за отговорен за изпирането на 400 млн. $.

Издирваната от ФБР българска аферистка се оказва много прозорлива. Докато води интимни диалози с Гилбърт Армента, тя взема решение да ревизира неговата преданост. На собствен ред праща хора, които да инсталират СРС-та, с цел да следи изкъсо дейностите му. Благодарение на това схваща, че любовникът й е “пробит” и работи в интерес на службите.

Любопитно е да се разбере по какъв начин е било предизвикано нейното съмнение, с цел да се стигне до монтирането на подслушвателната техника. Международните служби са работили внимателно, защото са знаели, че против себе си имат образован съперник. Едва десетгодишна Ружа се реалокира да живее в Германия.

Записана е да учи в 4-ти клас, без да знае и една дума на немски. Напредва дотам, че в гимназията съумява да вземе два класа за една година. Учителите били сюрпризирани от опциите на момичето, поради което й предвещават ярко житейско и професионално бъдеще. Прави са, само че единствено ненапълно, тъй като вирусът на OneCoin, който Ружа основава, съумява да “ зарази” към 10 милиона души в 175 страни.

Именно с помощта на този “успех”, Игнатова се трансформира в една от най-големите измамници в престъпната история на света. Тя съумява да построи сериозен център на своята незаконна активност в Дубай. Говори се, че 185 милиона $ са отишли в основан в Дубай капиталов фонд за конни надбягвания. Засечена е да пътува постоянно както до ОАЕ, по този начин и до страните в Централна и Източна Европа със солидна въоръжена защита и сътрудници.

Германският таблоид " Билд " написа, че сега Ружа Игнатова евентуално живее на яхта в Средиземно море. Изданието отбелязва, че си е направила пластични интервенции, които са трансформирали напълно нейната осанка. Разбира се в медиите се прокрадват и тези, че топизмамничката може да е убита, само че свидетелски показания на хора, които са имали алъш-вериш с българката през последните години елементарно я оборват. Има изказвания, че чиновници на компанията на Ружа Игнатова са изпрали част от припечеленото и във Венецуела.

В следствие на “168 часа” се отбелязва: На довеждане докрай на гимназията написала в книгата за пожелания: “Ще изучавам право в Хайделберг, по-късно ще бъда необикновено сполучлив юрист, ще се омъжа за богат човек, ще имам деца и ще прекарам годините си, откакто се пенсионирам, на един от неговите (моите!) Карибски острови”.

Дали търсената къде ли не българка към този момент не е изпълнила фантазията си?

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР