Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема,

...
Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема,
Коментари Харесай

Макрон: Пълното унищожение на Хамас би означавало 10-годишна война

" Подновяването на сраженията в линията Газа е доста притеснителна тематика, която обсъдихме в доста диалози " - това е декларирал френският президент Макрон на конференция след присъединяване му в срещата за климата в Дубай. Оттам той прикани интернационалната общественост да удвои напъните, с цел да се реализира трайно преустановяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на " Хамас ", да се обезпечи нужната помощ на цивилното население в Газа и да се подсигурява сигурността на Израел.

Макрон прикани Израел да посочи задачите на тази война, като съобщи, че " сполучливата битка с тероризма не се състои в редовно и непрестанно бомбардиране ".

Премиерът Бенямин Нетяняхи неколкократно съобщи, че задачата е точно цялостно заличаване на придвижването " Хамас ", прието за терористично от Съединени американски щати, Европейски Съюз и други страни.

" Вярвате ли, че е допустимо изцяло заличаване на " Хамас ". Това би лишило 10 години ", счита френският президент.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, с цел да търси подпомагане за освобождението на останалите израелски заложници в Газа.

Междувременно израелската войска продължи и през днешния ден бомбардировките си против Газа, като съобщи, че е атакувала поевече от 400 терористични цели, откакто през вчерашния ден завърши примирието с " Хамас ".

Снощи изтребители са бомбардирали повече от 50 цели към град Хан Юнис в южната част на анклава, споделиха публични представители.

Войските също по този начин са нападнали с танкове и ориентирани въздушни удари бойци на " Хамас ", както и инфраструктура в региона Бейт Лахия в Северна Газа, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството на ислямисткото придвижване " Хамас " съобщи през днешния ден, че 240 души са убити в палестинския анклав Газа след края на примирието с Израел през вчерашния ден, съобщи Франс прес. При " стотици въздушни удари, артилерийски обстрели и бомбардировки от морето " са ранени 650 души, се споделя в изказване на " Хамас ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР