Поднасяме на вниманието ви десет неща, които трябва да избягвате

...
Поднасяме на вниманието ви десет неща, които трябва да избягвате
Коментари Харесай

Женско помагало: 10 неща, които не бива да правите след караница

Поднасяме на вниманието ви 10 неща, които би трябвало да избягвате след спор и кавга. Иначе последствията от тях могат да бъдат пагубни.

1. Не игнорирайте колегата
Съвсем обикновено е да имате потребност да си починете от връзките ви, само че информирайте половинката си за това. Ако просто отблъсквате колегата или не го забелязвате, той може да реши, че го наказвате и отсега нататък няма да бъде толкоз открит с вас. Вместо това кажете: „ На мен страстите не ми минават толкоз бързо, колкото на теб. Дай ми едно денонощие и всичко ще бъде наред “.

2. Не дръжте думите на колегата в арсенала си
Каквото и да наговори половинката ви по време на кавгата, то би трябвало да си остане там. Ако нещо от думите на колегата ви е засегнало, кажете му го незабавно. Не пазете тези изречения в паметта си, с цел да ги обсъждате на идващия ден. Ако непрекъснато се дърлите за забележките, казани в разгара на свада, просто ще се въртите в кръг и в никакъв случай няма да решите проблемите си.

3. Не казвайте единствено „ извинявай “, в случай че сътрудникът към момента ви е афектиран
„ Извинявай “ единствено по себе си може да бъде възприето като предпочитание да ви оставят на мира, с цел да се заемете с нещо друго. Психолозите ни поучават освен да се извиняваме, само че и да разясняваме защо се извиняваме и да обещаваме, че няма да повторим тази неточност още веднъж.

4. Не се оправдавайте за експлоадирането си
Има милиони аргументи, които могат да доведат до кавга – неприятности на работа, главоболие, бодърствуване. Едно изследване на Калифорнийския университет е посочило, че двойките, които не спят задоволително, се карат по-често. Няма да е заслужено обаче да се оправдавате пред колегата си с това. Ако сте ядосани, тъжни или афектирани, сътрудникът ви би трябвало да знае за това. Следващия път, когато сте имали тежък ден на работа, съобщете на половинката си за това авансово, с цел да е наясно за повода да сте раздразнителни.

5. Не си отивайте, в случай че сътрудникът ви повдигне противоречива тематика
Ако след кавгата са минали единствено няколко минути, кажете на колегата си, че сте подготвени да отговорите на всевъзможни въпроси или да изслушате спомагателни причини, откакто имате малко време да помислите. Ако той повдигне същата тематика след ден-два, дайте му късмет и го изслушайте, вместо да му обръщате тил. Питайте, в случай че ви се коства, че не сте разбрали нещо.

6. Не се обиждайте един различен
Дори в случай че още не сте пристигнали на себе си, не прибягвайте до персонални обиди. Никога не го правете, тъй като на обичания ви човек ще му е доста мъчно да ви елементарни за това. Например, в случай че се карате поради бюджета си за отмора, не наричайте брачна половинка си скъперник, навирайки под носа му фотоси на ваша другарка от Гърция. Той най-вероятно ще ви обиди в отговор. По-добре се успокойте и предложете собствен вид, който да устройва и двамата.

7. Не правете секс в символ на помиряване, в случай че не го желаете
Много мъже възприемат секса след свада като опция да се сдобрят и сближат с половинката. Ако обаче вие не сте в въодушевление за интимни забави, прегърнете колегата си и му кажете, че това ще стане на следващия ден. Не го отблъсквайте без пояснение, тъй като можете да нараните възприятията му.

8. Не зацикляйте на повода за кавгата
По-добре използвайте силата си за разрешаване на казуса. Например, сътрудникът ви е не запомнил да си вземе кеш на мероприятие, на което не се одобряват банкови карти. Поскарали сте се за това, само че след това сте отишли до банкомат и сте решили това неразбирателство. Ако обаче сходна заплеснатост му стане табиет, намекнете му тактично за казуса, вместо да стартирате с „ Как по този начин?! Пак ли?! “.

9. Не казвайте „ Нямах това поради “
Ефектът на тези изречения е същият като от гума за търкане върху непрестанен маркер. Те единствено нагнетяват обстановката, тъй като сътрудникът ви ще отговори „ Напротив, тъкмо това имаше поради! “. Непрекъснатото разискване кой и какво е имал поради ви задържа в предишното, до момента в който в това време бихте могли да търсите задоволително решение за бъдещето.

10. Не се самобичувайте за това, че не сте се сдържали да се скарате
Всички желаят да имат заинтригуван сътрудник, а кавгите са симптом, че към момента работите над връзките си (което е добре). Смята се, че една двойка е обречена, в случай че сътрудниците споделят „ Преди непрекъснато се карахме, а в този момент просто подвигаме ръце и се разминаваме “. Това не значи, че са постигнали единодушие. Това значи, че към този момент са поставили кръст на връзките си, въпреки официално още да са дружно. Затова желанието да стигнете до същината на различията, в случай че ще и посредством кавги, е похвално!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР