Подмяна на талоните за автомобили се налага само, ако общината

...
Подмяна на талоните за автомобили се налага само, ако общината
Коментари Харесай

Трябва ли да сменяме талона на колата, за да платим по-малък данък?

Подмяна на талоните за коли се постанова единствено, в случай че общината го изисква. Голяма част от водачите в страната би трябвало да сменят документа си, в случай че желаят да платят по-нисък налог за тях.

Причината - отстъпка от данъка се прави на база екологичната оценка на колата, която постоянно не е вписана в талона. Тази процедура не е наложителна, а неналичието на екологична оценка в талона не предстои на наказания, оповестиха от полицията.

Публикация на Facebook страницата на Столична дирекция на вътрешните работи провокира голям брой мнения в обществените мрежи, че ни чака всеобща замяна на талоните на по-старите коли.

От полицията изясняват, че от екооценката в талоните зависи единствено размерът на налога и замяна се постанова единствено, в случай че съответната община го изисква. И защото размерът на налога напълно не е без значение, ето какво разясняват от Съюза на българските автомобилисти за процедурата за замяна на талона.

" Ще би трябвало на първо време да потвърдят тази екологична норма. Могат да го създадат като отидат във компанията, която е вносител на тези коли. Да си извадят съответното уверение, в което се споделя за тази марка и модел автомобил каква е екологичната норма, след което би трябвало да отидат в работа Пътна полиция за регистрация и да сменят регистрационните талони ", сподели Малинка Бондаренко от СБА пред Българска национална телевизия.

От Института за пътна сигурност подсказват и по-лесен метод - съгласно тях още при покупката цялата информация за колите е налична в документите, с които те са внасяни в България. Така се появява опция, с която можем да получим отстъпка в налога и без да сменяме талона.

" В безусловно всички документи и от Германия, и от Италия, и от Франция, и от Австрия има код, по който може да се откри екологичната категория ", сподели Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР