Подмладяващи и почистващи маски за лице със сода Възможно е

...
Подмладяващи и почистващи маски за лице със сода Възможно е
Коментари Харесай

Подмладяващи и почистващи маски за лице със сода

Подмладяващи и почистващи маски за лице със сода

Възможно е в кухненския си долап да съхранявате същинско богатство. Този артикул може да размени продуктите за грижа за кожата – просто би трябвало да го смесите с други натурални артикули.

Ефектът от маските със сода е необикновен: кожата става гладка и свежа, като след пилинг в салона. В допълнение към мощните почистващи свойства, содата е добра в това, че стяга контура на лицето и изглажда фините бръчки. Това е по този начин нареченият Anti-age резултат, без надплащане за марката.

Сода за кожа
Ползата от содата за кожата е безспорна, макар обстоятелството, че не съдържа витамини, а от минералите съдържа единствено натрий.

Почиства всички типове замърсявания: прахуляк, мазнини и останки от грим. Това значително се дължи на текстурата й, която работи като скраб.

Избелва кожата. С нейна помощ можете да се отървете от лунички, възрастови петна или нежелателен загар.

Содата извлича токсините и свободните радикали от горните пластове на кожата, което елементарният сапун или мицеларната вода не могат да създадат.

Измиването със сода отстранява дразненето, за разлика от другите типове пилинг. Тя има дезинфектиращ резултат, бори се против гъбичките и бактериите и по тази причина е доста ефикасна в битката с акне.

Омекотява кожата и отваря порите, идеално я приготвя за подхранващи и хидратиращи артикули.

Натрият реагира съвсем неотложно с кожата, тъй че всяка маска ще има обстоен резултат след 10 минути.

Важно е да се има поради, че прекомерно сензитивна, тънка и в това време суха кожа може да пострада от такава дейна съставна част. Курсът на потребление на домашни маски не е стеснен, само че е целесъобразно да не се злоупотребява с процедурата: един път на всеки 5-7 дни ще бъде задоволително. И наложително навлажняване незабавно след използването! Изключение могат да бъдат специфични овлажняващи маски, рецептите на които ще споделим с вас.

Маски за надълбоко разчистване
За надълбоко разчистване и битка с черните точки и пъпки използвайте сода, смесена с кислородна вода. Втривайте сместа в кожата на лицето, след което измийте маската с топла вода.

За по-мек резултат, използвайте чаена лъжичка сода и към същото количество гел за измиване или пяна за лице. Маската въз основата на портокалов сок ще ви помогне бързо да се отървете от възрастовите петна и на основата на белтък – за стягане контура на лицето.

Маски за поддържане и хидратация
На 2 супени лъжици сода 1 супена лъжица зехтин, само че в случай че имате опция да употребявате авокадо, това е най-хубавият вид.

Маски за суха, повредена кожа
Смесете смлени овесени ядки със сода в съответствие 1: 1 и залейте с равно количество кефир или сметана.

Избледняващи маски за кожа
Необходими са ви: половин краставица, 1 ч. л. сода, 0,5 ч. л. ябълков оцет, 1 ч. л. овесена каша, 1 ч. л. мед, белтък.

Разбийте всички съставки в блендер и нанесете маската за 15 минути с леки масажни придвижвания и изплакнете с топла вода.

Прилагането на маска за ръце един път седмично ви подсигурява гладка кожа и след 50 години.

Содените маски заместват отиването до козметик, само че след подобен домакински пилинг е целесъобразно да употребявате интензивни овлажнители. Те ще предотвратят несъразмерното изсушаване и ще подхранят тъканите по-добре.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР