Подложени сме на постоянни ракетни атаки и обстрели в град

...
Подложени сме на постоянни ракетни атаки и обстрели в град
Коментари Харесай

Васил Митков: Подложени сме на постоянни ракетни атаки и обстрели в Запорожие

" Подложени сме на непрекъснати ракетни офанзиви и обстрели в град Запорожие. Страшно е всяка нощ да се разсънваме от гърмежи, тъй като не се знае къде ще улучи ракетата. Врагът се засилва през последните два месеца при нас. Има жертви, има опустошения и нанесени вреди на къщи, жилищни блокове и инфраструктурата в града и в близост ", описа за Българска телеграфна агенция Васил Митков, дълготраен ръководител на Запорожкото регионално българско сдружение.
Прочетете още
" Миналата нощ имаше два мощни гърмежа. А на 6 август, през нощта, 12 детонации прозвучаха. Обстрелват и денем. Всичко това основава напрежение измежду популацията. Обаче с неспокойствие всички чакаме успеха и привършване на войната ", добави Васил Митков.

По информация на уеб страницата на Запорожката регионална държавна администрация през последните три денонощия регионалният център Запорожие, както и Запорожки, Пологивски и Василевски региони са били обстрелвани и подложени на ракетни офанзиви.

87 артилерийски снаряда са паднали на териториите Гуляйполе, Новодаривка, Новоандривка, Новоданиливка, Билогиря, Плавни и други, оповестяват на уеб страницата на администрацията.

В украинския регионален център Запорожие живеят 3600 българи, според публични данни. В Запорожка област етническите българи са трети по бройка и наброяват към 30 хиляди души.Компактното българско население е съсредоточено в Приморски, Бердянски, Мелитополски и Приазовски региони, които се намират под краткотрайна окупация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР