Подкупи за 2250 лв. прибрал арестуваният служител на ДАНС в

...
Подкупи за 2250 лв. прибрал арестуваният служител на ДАНС в
Коментари Харесай

Агентът на ДАНС-Пловдив изгорял заради 2250 лв.

Подкупи за 2250 лева прибрал задържаният чиновник на ДАНС в Пловдив преди да го заловен в крачка. През септември 49-годишният сътрудник изнудил фермер за 1500 лв., а през месец октомври изискал 1000 лв., само че му дали 750 лева

Задържаният работил по направление „ Земеделие “. Той правил инспекции във връзка постъпващи информации за непозволено приемане на средства от Държавна фирма „ Земеделие “ от аграрни производители в региона.

Агентът провел няколко срещи с фермер, по време на които изискал и получил подкупите, с цел да не прави проверовъчни дейности към него и да ги насочи към други обекти.

Както " Марица " към този момент писа, мъжът от ДАНС бе арестуван през вчерашния ден при взаимна акция на Окръжната прокуратура и Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на ДАНС при приемането на втората парична сума. По делото са осъществени голям брой дейности по следствието, включително обиски, претърсвания и изземвания, разпити на очевидци и други.

Към момента служителят е арестуван за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предвиденото от закона наказване отнемане от независимост до шест години и санкция до 5 бона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР