Подкрепяте ли членството на Северна Македония в ЕС или не?

...
Подкрепяте ли членството на Северна Македония в ЕС или не?
Коментари Харесай

Маричич: Ще се работи активно за вписването на българите в конституцията

„ Подкрепяте ли участието на Северна Македония в Европейски Съюз или не? Това е значителният въпрос, на който би трябвало да се отговори “, сподели за Алсат-М вицепремиерът на районен съд Македония по европейската интеграция Боян Маричич.

Страната към този момент навлиза във фаза, в която през идващия интервал ще би трябвало редом да се организира скрининг и да се работи интензивно по конституционните промени, посочи той.

„ Мисля, че до края на скрининга има положителни шансове да приключим конституционните промени с един елементарен въпрос към всеки народен представител, тъй като това е алтернатива, пред която ще бъде изправен всеки един от тях: „ За “ участието на Север Македония в Европейски Съюз или не? Това е главният въпрос, на който би трябвало да се отговори “, сподели Маричич.

Вицепремиерът акцентира, че съгласно държавното управление наличието на тези конституционни промени не е проблематично, тъй като става дума за нещо, което към този момент има в Конституцията във връзка с няколко общности и прибавянето на още няколко, в това число българската, не е от значителен проблем.

Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook

За занимателни видеа ни последвайте в TikTok

Инстаграм

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР