Подкрепяните от Запада сирийски бунтовници, които държат стратегическа пустинна територия

...
Подкрепяните от Запада сирийски бунтовници, които държат стратегическа пустинна територия
Коментари Харесай

Силите на Башар Асад започнаха офанзива срещу бунтовници покрай границата с Ирак

Подкрепяните от Запада сирийски бунтовници, които държат стратегическа пустинна територия в югоизточната част на Сирия около границата с Йордания и Ирак, оповестиха, че против тях е почнала мощна атака на държавните сили и техните съдружници от проиранските милиции, подкрепяни по въздуха от съветската авиация, съобщи Ройтерс.

Стотици бойци с десетки БТР-и и танкове са навлезли в региона на Бир Касаб на към 75 км югоизточно от Дамаск. Бир Касаб падна в ръцете на бунтовниците от Свободната сирийска войска, откакто бе зарязан преди няколко месеца от джихадистите на "Ислямска страна ", отстъпващи на изток, с цел да пазят своята цитадела - Ракка, и богатата на нефт провинция Дейр аз Зур. Правителствените сили и прозападните бунтовници са в конкуренция кой по-бързо ще заеме вакуума там след отстъплението на ИД.

"С помощта на интензивни съветски бомбардировки те се пробват да напреднат, само че ние ги отблъскваме ", сподели представител на "Осуд ал Шаркия " - една от най-големите размирен групировки, настоящи в региона.

Правителствената атака е част от огромна акция на Дамаск да си върне цялостен надзор над обширната сирийска област Бадия, откакто рухването на античния централен град Палмира им откри шир за пръв път отдавна да излязат на стратегически позиции около границата с Ирак, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР