Подкрепяните от САЩ въоръжени отряди на Сирийските демократични сили са

...
Подкрепяните от САЩ въоръжени отряди на Сирийските демократични сили са
Коментари Харесай

Столицата на Ислямска държава Ракка бе напълно освободена

Подкрепяните от Съединени американски щати въоръжени отряди на Сирийските демократични сили са завзели дефинитивно основния град Ракка от "Ислямска страна ", съобщи Ройтерс.

Сирийските демократични сили - съюз от кюрдски и арабски милиции, се борят против "Ислямска страна " в считания до неотдавна за нейна "столица " град от юни. Днес те са издигнали своя байрак в средата на градския стадион - последната позиция, държана от джихадистите, множеството от които са се предали.

Всичко завърши в Ракка, нашите сили откриха цялостен надзор, съобщи представител на обединението.

Започнали са интервенция по пречистване на спящи джихадистки кафези и на противопехотните мини.

По време на 4-месечната интервенция по завладяване на града Сирийските демократични сили бяха подкрепяни по въздух от авиацията на ръководената от Съединени американски щати коалиция.

В борбата против "Ислямска страна " за Ракка са починали близо 3250 души, по данни на Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

Боевете и въздушните удари, които съвсем сринаха града, са лишили живота на 1130 цивилни, от които 270 деца, и 2120 бойци както на "Ислямска страна ", по този начин и на подкрепяните от Съединени американски щати милиции на Сирийските демократични сили.

По данни на филантропичната организация "Да спасим децата " боевете са прокудили към 270 хиляди души, които са в голяма потребност от филантропична помощ, заяви Асошиейтед прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР