Подкрепяните от САЩ въоръжени отряди на Сирийските демократични сили превзеха

...
Подкрепяните от САЩ въоръжени отряди на Сирийските демократични сили превзеха
Коментари Харесай

Подкрепяни от САЩ сирийски бунтовници превзеха Ракка от Ислямска държава

Подкрепяните от Съединени американски щати въоръжени отряди на Сирийските демократични сили превзеха напълно основния град Ракка от " Ислямска страна ".

Сирийските демократични сили се борят против ИДИЛ в града от юни. 

Днес те са издигнали своя байрак в средата на градския стадион.

Говорителят на Сирийските демократични сили - съюз от кюрдски и арабски милиции, Талал Селло заяви, че са почнали интервенции по пречистване на спящи джихадистки кафези и на противопехотните мини.

Градският стадион в Ракка и Националната болница бяха последните две позиции, държани от джихадистите. 

Болницата беше и оперативният щаб, от който групировката действаше, откогато обединението настъпи в Ракка, а стадионът се използваше като затвор.

В борбата против джихадистите са починали близо 3250 души, от които 1130 цивилни, съобщи Сирийският център за наблюдаване на човешките права, цитиран от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Загинали са 270 деца. 

270 000 души са избягал от града поради боевете.

В продължение на над две години Ракка беше столицата на " Ислямска страна " в Сирия. Разгромът там е най-тежкото проваляне за групировката, откакто загуби Мосул в Ирак това лято.

Операцията за завладяване на Ракка от страна на подкрепяните от Съединени американски щати сирийски бунтовници стартира през ноември предходната година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР