Подкрепяните от Русия власти в Херсон обявиха, че ще сформират

...
Подкрепяните от Русия власти в Херсон обявиха, че ще сформират
Коментари Харесай

Изправени пред неизбежно поражение, руските сили в Херсон формират местна милиция

Подкрепяните от Русия управляващи в Херсон оповестиха, че ще образуват локална милиция на фона на предстоящата украинска контраатака в района. Окупационната власт споделя, че мъжете имат " опция " да се причислят към частите за териториална защита, в случай че решат да останат в града по лично предпочитание.

Подобни военни формирования от елементарни жители бяха основани и в други украински райони като Донецк, където обаче мъжете са принуждавани да се причислят и да се борят в помощ на съветската войска.

► Ситуацията в Херсон

Междувременно съветските управляващи приканват от ден на ден жителите на окупирания Херсон да избягат от града поради опасенията от украинско нахлуване. На цивилните е заръчано да вземат " документи, пари, полезности и облекла " заради " напрегнатата обстановка на фронта ". Местната администрация заяви също, че има " внезапно нарастване " на броя хора, които се пробват да избягат. Според назначения от Русия заместник-ръководител на района Кирил Стремусов близо 25 хиляди души към този момент са евакуирани.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР