Подкрепяни от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) изпратиха подкрепления в

...
Подкрепяни от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) изпратиха подкрепления в
Коментари Харесай

Подкрепяни от САЩ бойци продължават настъплението си срещу племена в Източна Сирия

Подкрепяни от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС) изпратиха подкрепления в Източна Сирия и продължиха настъплението си против локални племена, като обявиха, че стотици проправителствени бойци са се присъединили в най-тежките сражения в района от години, съобщи Асошиейтед прес.

Над 50 души починаха и десетки бяха ранени при конфликтите, които започнаха в понеделник, откакто формираните най-вече от кюрди Сирийски демократични сили задържаха някогашен съдружник, който оглавяваше арабска секта в района, предава Българска телеграфна агенция. Това са най-тежките конфликти в регионите, в които от 2015 година насам са ситуирани стотици американски военнослужещи, с цел да оказват помощ в битката против групировката " Ислямска страна ". Екстремистите в миналото направляваха огромни елементи от Сирия и Ирак до разгрома им през март 2019 година

В четвъртък американските военни приканиха за преустановяване на многодневните сражения, като предизвестиха, че това може да помогне за възраждането на " Ислямска страна ", напомня АП.

Днес Сирийските демократични сили и локални племена влязоха в конфликт в регион сред село Дибан и петролното находище Ал Омар - най-голямото петролно оборудване в Сирия, където се намира една от най-големите американски бази в разкъсваната от война страна, съгласно основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.

Халед Зейно, пълководец на Сирийските демократични сили, съобщи пред АП, че силите му не престават напред, с цел да доближат селата Шейл и Басера и да пресечен потока от доставки от западния бряг на река Ефрат, където са основани държавните сили и подкрепяните от Иран милиции. Той добави, че към 400 изцяло екипирани бойци са минали от западния бряг на Ефрат, а ранените бойци се връщат с дребни лодки на западния бряг за лекуване.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР