Подкрепяни от САЩ бойци предприеха ожесточена офанзива срещу групировката „Ислямска

...
Подкрепяни от САЩ бойци предприеха ожесточена офанзива срещу групировката „Ислямска
Коментари Харесай

Кюрди и араби атакуват джихадисти в Източна Сирия

Подкрепяни от Съединени американски щати бойци започнаха яростна атака против групировката „ Ислямска страна “ в Източна Сирия.
Сирийските демократични сили (СДС), съюз сред кюррдски и арабски бойци, нападат град Хаджин в провинция Дейр Еззор.
Командир от Съюз на демократичните сили сподели, че при нападението, разчитайки съществено на артилерията и въздушните удари на водената от Съединени американски щати коалиция, са били убити 15 джихадисти от ИД. По информация на Сирийски наблюдаващ за човешки права (СНЧП) убитите джихадисти са 17.
„ Нашите сили през днешния ден започнаха офанзива против последната цитадела на ИД в Хаджин с натоварен артилерийски обстрел и поддръжка от въздуха “, сподели пълководец от Съюз на демократичните сили, говорещ при изискване за анонимност. „ Сблъсъците в Хаджин ще са яростни, тъй като ИД укрепи позициите си, само че ние ще им отнемем контрола. “
По информация на СНЧП от Съюз на демократичните сили от седмици натрупат жива мощ и оръжия в региона в подготовка на офанзивата.
Съюз на демократичните сили, които бяха основани през октомври 2015 година, се употребяват от поддръжката на водената от Съединени американски щати коалиция, която им оказва помощ с въздушни удари, артилерийска поддръжка и съветници по осъществяване на специфични интервенции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР