Подкрепяната от САЩ кюрдско-арабска коалиция Сирийски демократични сили (СДС) трети

...
Подкрепяната от САЩ кюрдско-арабска коалиция Сирийски демократични сили (СДС) трети
Коментари Харесай

Сирийски войски и ССД в надпревара за превземането на Абукемал

Подкрепяната от Съединени американски щати кюрдско-арабска коалиция „ Сирийски демократични сили ” (СДС) трети ден продължава своето нахлуване към Дейр ез-Зор в посока северната покрайнина на провинцията покрай границата с Ирак. Според rusvesna.su, основната задача е постигане до граничния град Абукемал, който дълго време беше една от основните опори на ИД в провинция Дейр ез-Зор. Ако проамериканската формация успее да превземе града, то Съюз на демократичните сили ще основат проблеми на сирийското командване, защото градът съставлява значим граничен преход към иракската провинция Ал-Анбар.

За да попречват нови завоевания на обединението на Съединени американски щати, сирийската войска преди седмица форсира настъплението си към Дейр ез-Зор, сне обсадата на военното летище, а в този момент бързо превключи вниманието си към окупираните региони на града.

Сирийската войска в този момент се приготвя да пресече река Ефрат в северните околности на Дейр ез-Зор, с цел да попречи на напредването на Съюз на демократичните сили. Както заяви rusvesna.su, съветската авиация е подготвена да прикрие понтонно-мостовите подразделения на САА.

Правителствената армия разполага с задоволително количество плавателни средства за десантната интервенция. Освен това тя има доста по-голяма мощност в съпоставяне със Съюз на демократичните сили, което покачва възможностите на армейците първи да вземат под надзор граничната опора на терористите град Абукемал.

Боевете за Ракка към момента бушуват и е малко евентуално Съюз на демократичните сили да могат да заделят в околните месеци задоволително количество сили за завладяването на Абукемал.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР