Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула отхвърли първоначалните идеи на

...
Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула отхвърли първоначалните идеи на
Коментари Харесай

Хизбула няма да спре ударите срещу Израел, остава отворена за диалог със САЩ

Подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула " отхвърли първичните хрумвания на Вашингтон за деескалация със прилежащ Израел, като евакуиране на своите бойци по-далеч от границата.

Но остава отворена за дипломацията на Съединени американски щати, с цел да избегне разрушителна война, споделиха ливански публични лица.

Американският делегат Амос Хохщайн управлява дипломатическа акция за възобновяване на сигурността на границата сред Израел и Ливан.
 Израелската войска предизвести за война в Ливан
Израелската войска предизвести за война в Ливан

След последните офанзиви на групировките против израелска територия

Атаките на присъединените към Иран хуси в Йемен против кораби в Червено море, ударите на Съединени американски щати в отговор и боевете на други места в Близкия изток прибавиха неотложност към напъните.

" Хизбула е подготвена да чуе ", сподели почитан ливански чиновник.

Същевременно акцентира, че групата вижда концепциите, показани от деец договарящ Хохщайн при посещаване в Бейрут предходната седмица, като нереалистични.

Позицията на " Хизбула " е, че ще изстрелва ракети против Израел, до момента в който няма цялостно преустановяване на огъня в Газа. Отхвърлянето на предложенията  не е било обявено до момента.
 Израелската войска е нанесла удар в Ливан
Израелската войска е нанесла удар в Ливан

Ударена е противотанкова ракетна установка в Южен Ливан

Израел също съобщи, че желае да избегне война, само че и двете страни споделят, че са подготвени да водят война, в случай че е належащо . Израел предизвестява, че ще отговори по-агресивно, в случай че не бъде реализирано съглашение за обезопасяване на граничната зона.

Подобна ескалация би отворила огромна нова фаза в районния спор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР