Подкрепян от Русия сепаратистки лидер в Източна Украйна заяви днес,

...
Подкрепян от Русия сепаратистки лидер в Източна Украйна заяви днес,
Коментари Харесай

Пълномащабна война в Източна Украйна може да избухне всеки момент, каза сепаратистки лидер

Подкрепян от Русия сепаратистки водач в Източна Украйна съобщи през днешния ден, че е допустимо в района всеки миг да избухне пълномащабна война и че може да се наложи неговите сили да потърсят поддръжка от Москва, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 216
Денис Пушилин, който управлява отцепническата Донецка национална република, сподели, че има огромна възможност от война, която би предизвикала големи жертви, макар че по думите му би било " полуда " да бъде утвърден сходен спор.

" Разчитаме на първо място на себе си, само че не изключваме опцията да се наложи да се обърнем към Русия, в случай че Украйна с поддръжката на западни страни прекрачи избрана линия ", съобщи той в изявление за Ройтерс в своята канцелария.

Според държавното управление на Украйна близо 15 000 души са починали от 2014 година при сражения сред подкрепяните от Русия сепаратисти и украинската войска.

Напрежението доста се увеличи от ноември, откакто Русия стартира да струпва войски до украинската граница. Това разпали страхове от експлоадиране на много по-голяма война макар настояването на Москва, че няма проекти за навлизане в Украйна.

Пушилин сподели, че сепаратистите изпитват дефицит на оръжия, когато става дума за електронна война, противовъздушна защита и благоприятни условия за противопоставяне на дронове на украинската войска.

По думите му сепаратистите не са в контакт с Русия за снабдяване на оръжия. Той обаче посочи " значимо изказване " на политик от ръководещата партия в съветския парламент предишния месец, съгласно който Москва би трябвало да достави избрани типове оръжия на сепаратистите в Донецк и Луганск.

В друго изявление за Ройтерс сепаратисткият пълководец Александър Ходаковски прикани Русия да изпрати 30 000 бойци в поддръжка на сепаратистите.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 216  Чешкият външен министър поддържа проектите за свързване на Украйна със структурите на Запада Чешкият външен министър поддържа проектите за свързване на Украйна със структурите на Запада  Борел: Европа претърпява Борел: Европа претърпява " най-опасния миг " за сигурността си след края на Студената война  Нова група американски командоси дойде в Полша Нова група американски командоси дойде в Полша
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР