Подкрепяме всячески Украйна според възможностите, няма промяна. Казали сме, че

...
Подкрепяме всячески Украйна според възможностите, няма промяна. Казали сме, че
Коментари Харесай

Главчев в Брюксел: България поддържа европейската позиция за Украйна, въобще не се съмнявайте

Подкрепяме по всякакъв начин Украйна съгласно опциите, няма смяна. Казали сме, че поддържаме европейската позиция, изобщо не се съмнявайте, съобщи служебният министър председател Димитър Главчев пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в двудневното съвещание на Европейския съвет, заяви Българска телеграфна агенция.

По неговите думи на съвещанието е признато решение във връзка идните избори за евродепутати да се подхващат решителни дейности против външна дезинформация и страните в Европейски Съюз и всички институции да работят в съгласие.

Все едно гледат, какво се случва при нас. Впрочем, при срещата с премиера Марк Рюте, той ме попита какво се случва, обясних за измененията в Конституцията, за които той не знаеше. Разказах му всичко, каквото се случва. Смятам, че към този момент нашите европейски сътрудници са добре осведомени в каква обстановка сме сега, сподели Главчев. В отговор на въпрос дали България не е измежду най-уязвимите за съветска дезинформация той уточни, че не може да каже това, само че страната ни поставя старания да не бъде измежду най-засегнатите.

Премиерът добави, че Европейският съвет е приел изводи за Турция – за обновяване на разговора с Европейски Съюз. Това е наш комшия, на Турция разчитаме доста за политиката по мигрантите, добави той. Струва си да се означи, че Кипър и Гърция смекчиха позицията си, с цел да бъдат признати тези изводи, добави Главчев.

В отговор на въпрос кой ще съставлява България на идното в понеделник съвещание в Люксембург на външните министри от Европейски Съюз, той отговори: „ Предстои да забележим “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР